A magas empatiával rendelkező embereknek gyakran problémát okoz, hogy könnyen átveszik mások toxikus energiáját. Ez neked is problémát okoz? Teszi fel a kérdést a cikk szerzője Hazel Raven.

A nyitott, érzékeny emberek érzelmi állapota egy pillanat alatt meg tud változni. Egyik pillanatban még remekül vannak, a másikban pedig már szörnyen érzik magukat: a harag depresszió, frusztráció érzelmileg teljesen kimeríti őket.

Te is tapasztaltál már hasonlót?  Ha túl nyitott vagy akkor érzelmileg könnyen manipulálhatóvá válsz, és mások gondolati kivetítése súlyosan tönkreteheti a napodat.

A kevésbé empatikus emberekkel is gyakran előfordul,  hogy könnyen lemerülnek bizonyos emberek jelenlétében.

 

Az akvamarin segítségedre jön, felszabadít más emberek hatása és benyomása alól. Az akvamarin támogat a betegségek mélyében húzódó minták feloldásában. Bátorságot és erőt sugároz, és megszabadít az áldozat mentalitástól.

Az akvamarin neve latin eredetű, aqua marina, azaz a „tenger vize”. Az akvamarin a berill kristályok kék változata. A legtöbb helyen előfordul, ahol a berillek jelen vannak (A berill család egyéb tagjai: goshenit, smaragd, morganit, heliodor). A vas szennyeződés határozza meg a színét, ami a halvány kéktől egészen a mély zöldeskékig terjed.

Ősidők óta az akvamarint nagy becsben tartották.  A legendák szerint a sellők kincse, ami biztonságban tartotta a tengerészeket. Az ősi népek úgy hitték az akvamarin védelmet nyújt A_12404670_akvaaz ördög mesterkedései ellen. Az is elterjedt, hogy remek tengeri betegség ellen és megvédi viselőjét a fulladástól.

Születési hónap: március

Kulcsszó: Elengedés

Angyal:  Muriel arkangyal

 

Az akvamarin kristály hatásai:

Fizikai szinten: támogatja az immunrendszert. Az akvamarin elsősorban az érzelmek vizes minőségéhez kapcsolódik, különösen a fájdalmas tapasztalatokhoz, amik félelmet vagy fóbiát eredményeztek. Amikor a csecsemőmirigy érzelmileg stresszes állapotban van,  akkor energialöketre van szüksége, amit az akvamarin képes biztosítani. Ezzel segít a testből  feloldani a kialakult betegség vagy kényelmetlenség valós okát.

Érzelmileg: Az akvamarin felszabadít más emberek hatása és benyomása alól. Nyugtató és enyhítő hatású, különösen rózsakvarccal vagy morganittal kombinálva.  Lágyan feloldja az energia blokkokat és elmossa a harag, bűntudat, csalódottság és félelem érzését.  Enyhíti a bánatot és gyászt.

Mentálisan: Nyugtatja és fókuszálja az elmét, így élesíti az intellektust. Tisztítja az észlelést, amely által segít beazonosítani azokat a viselkedési mintákat, amelyeket el kell engedni annak érdekében, hogy továbblépjünk az életünkben.

Pszichésen: Az akvamarinhoz erőteljesen vonzódnak azok az emberek, akik a finomenergiákra könnyen rá tudnak hangolódni, mert segít a diszharmonikus és ellentétes energiákat kiszűrni. Így a bátorság köve. Támogatja az angyali szférákkal való kommunikációt. Fejleszti a pszichikus képességeket, különösen azt a készséget, hogy a múlt és más dimenziók képeire, látomásaira hangolódjunk.

Spirituálisan: Az akvamarin kaput nyit az archetípusok megértéséhez. Az archetípusok az “emberi állapotok” univerzális témái vagy modellek. Ezeket mítoszok, legendák, tündérmesék mutatják be, vagy a mai modern színház és filmek azért, hogy megértsük az érzelmi tapasztalatainkat, azt amik vagyunk vagy amivé válni szeretnénk.  Amint megértjük a drámát vagy az életünk szerepeit, akkor lehetőség nyílik megváltoztatni és ráhangolódni arra, amit az életben igazán akarunk.

Mágikusan: Védelmet biztosít. A stagnáló érzelmeket megtisztítja.

Az akamarin megerősítése: Most felszabadítom magam és elengedem a múlt fájdalmát  és szenvedését, mert tudom hogy másokat is így felszabadítok.

Gyógyító elrendezés: Torok csakra. Hűsít, nyugtat és elősegíti a tiszta kommunikációt.

Tisztítás: tartsd a követ jónéhány percig folyó víz alatt és vizualizáld ahogyan az egyensúlytalanságok kimosódnak. Azután tedd a napfényre megszáradni.

 

© Hazel Raven, Angyali kristályok: Akvamarin. Minden jog fenntartva. Fordította Perneczky Andrea

Share This