Amikor megérint a terror és a háború szele, akkor feltör a béke iránti vágy.  A béke nem valami olyan dolog, ami a vágyódással megteremtődik. Természetesen mindenki vágyik rá, de azért tenni kell. És leginkább magunkban. Mindenkinek önmagában legbelül.

 

Csak figyeld meg az érzéseidet, mit érzel és gondolsz akkor, amikor egy arab, egy kaftános zsidó, egy cigány, egy indiai vagy egy fekete vagy bárki más, akinek más a bőre színe, vagy más nemzetiségű van melletted, netán össze vagy zárva vele hosszabb- rövidebb időre pl. Egy repülőn?

 

De tovább megyek. Mi van a családodban? Hány éve nem beszél egyik ember a másikkal valami pitiáner ügy miatt, amire már senki nem emlékszik pontosan, vélt vagy valós sérelmek miatt?

Meddig akarod még magadban hordozni ezt a mély fájdalmat?

Kinek nem bocsájtasz meg?

Akkor hol van a béke?

És ha magadban sincs akkor hogyan lesz a tágabb környezetedben?

Az óhajtása nem elég. Az ima fontos, de szart se ér, ha ítélkezel, tombolnak belül az indulatok és továbbra is magadban hordozod a félelmet. Mert a szeretet egyet kér: nyisd meg a szívedet önmagad és mások előtt. Csak a fény és a szeretet tudja kiszorítani a félelmet, átírni a magányt, az elkülönülést, az indulatokat.

Kezd magaddal! Teremtsd meg magadban a harmóniát, a békét és az együttérzést!

Hogyan? Kezd a megbocsátással. Elsősorban magadnak és persze utána jöhet a másik fél.

 

A belső békéd visszaállításához kristályokat és kristályeszenciát is használhatsz, válassz ezek közül:

 

Kék kalcedon: békességet, nyugalmat sugároz. Gyógyítja a mély félelmeket és ellenállásunkat, oldja a stresszt. Segíti a megértést és a kommunkációt.

 

Morganit: univerzális szeretet. Segít elengedni a félelem alapú ítélkezést. Segíti a befelé figyelést és a belső önvizsgálatot és mély belső békességet hoz.

 

Hiddenit: lágy világos zöld színével lassan feloldja a szív ellánállását, amit valójában az elme kreált. Tavaszi friss fuvallatként világos gondolatokat és szeretteteli érzéseket hoz.

 

Krizopráz: segít összekapcsolódni a mindenséggel, azt tanítja, hogy az egység részei vagyunk. Segít felismerni az önzőséget és ráláthatunk arra, hogy tetteink összhangban vannak-e felsőbb eszményekkel.

 

Angelit: összekapcsol az angyali világokkal, ahonnan visszatekinte önmagadra rögtön világossá válik, hogy mi a helyes út, aminek megvalósításához angyali segítséget kapsz.

 

Kristályeszencia: Uriel arkangyal. Az aura permetet használd naponta többször, amikor úgy érzed, hogy elhatalmasodik rajtad a félelem, indulat, vagy mély szomorúság.  Uriel arkangyal a béke és harmónia angyala.

Share This