Angyali Kristályok  – Szelesztit (celesztin)

Írta Hazel Raven a Silent Voices Magazine számára ( 2011 március)

 

A szelesztit,  más néven szelesztin (itthon cölesztinnek is nevezik), egy lágy égszínkék stroncium-szulfát ásvány, melynek keménysége 3-3,5. Áttetsző vagy átlátszó, a legtöbb forgalomban lévő égszínkék szelesztit Madagaszkárról származik. Jellemzően geoda és csoport formában jelenik meg, koptatott kőként is időnként elérhető. A szelesztit neve a latin ‘cealestis’   szóból származik, melynek jelentése mennyei vagy égi, és ezt a kristályt találóan nevezték el éteri megjelenése alapján.

 

szelesztit

 

A szelesztitet gyakran ‘Mennyei kő’-nek nevezik, mivel gyakran használják angyali bölcsesség  közvetítésére. A szelesztit csodálatos kristály aura tisztításhoz és alkalmazzák mindenféle nemkívánatos ‘kötelék’ tisztításához. Valószínüleg ez a leghatékonyabb kristály az angyali szférákkal való kapcsolatfelvételhez, különösen a számunkra  irányt mutató angyalokkal.

 

Spirituálisan: a szelesztit felgyorsítja a spirituális fejlődést, stimulálja a tisztánlátó kommunikációt, segíti az álmokra való emlékezést és támogatja az asztrális utazást. Ez a kő segíteni fog neked abban, hogy halld az angyalok énekét és hamarosan az angyali harmóniával tudsz majd rezonálni ahogyan az elméd, tested és lelked az édes angyali fényben fürdőzik. A szelesztit az angyali portálok megnyitásával támogat, hogy ősi tudásra emlékezz, amely által spirituális fejlődésed felélénkül.

 

Mentálisan: lenullázza az ego által irányított vágyakat új mentális út készítésével, különösen, ha a kreativitásunk elfojtva vagy gátolva volt. A szelesztit a vele együttműködőket sármos, szórakoztató egyéniséggé, csodálatos társasággá teszi. Fejleszti a kommunikációs készségeket és az ékesszólást.

 

Pszichológialig: akik a nagyon magas rezgésű szelesztittel dolgoznak azok élete harmónikus, napos, derűs és akár eufórikus lesz. Világosan látszik a mély folyamatos kapcsolatuk az angyali birodalmakkal. Ez mindennapi életükben jelen van, és  folyamatosan kommunikálnak az angyalokkal. Az emberiségnek harmónikus jövőképet hoz – világ békét.

 

Érzelmileg: a szelesztit furcsa erővel bír az érzelmek felett; oly nyugtató és csillapító hatású, már-már altatószer. Segít azoknak az embereknek, akik mások érzelmi zavarodottságát és stresszét felszívva belső konfliktustól és érzelmi zavartól szenvednek. Ezek az emberi ’szivacsok’ gyakran allergiássá válnak az emberekre – ez elvágja őket másoktól, így elszigetelődnek és fantázia világba menekülnek. A szelesztit segít a félelem és paranoia leküzdésében.

 

Fizikailag: enyhíti a fájdalmat, a méreganyagokat eltávolítja és segíti a lázas, tüzes állapotot mivel a szelesztit szulfátot tartalmaz. Így nagyon hatékony a gyulladások felszámolásához, különösen a légzőrendszerből. A szelesztit a metabolizmus akíválásához is alkalmazható.

 

Mágikusan: a szelesztit megengedi a létezés finom síkjainak felfedezését, hiszen megajándékoz a derűs csenddel, inspirál, felerősíti a meditatív állapotot és a fokozott érzékelést. A szelesztit minden angyal rituáléhoz hasznos, különösen a tisztító szertartásokhoz.

 

Elhelyezés: tegyük a torok csakrára, harmadik szemre vagy korona csakrára, vagy viseljük medálként. A szelesztit tökéletes kristály az angyali oltárunkhoz, szépséges mód az angyali birodalmakkal való kapcsolatfelvételhez. Nagyon sokan azt érzik, hogy angyali oltáruk feltöltődik mennyei energiával.

 

Kristály elrendezés:

1. A szív, torok, harmadik szem és korona csakrák megnyitásához, tisztításához és harmonizálásához tegyél egy kicsi szelesztit kristályt mind a négy említett csakrára. Ez az egyszerű elrendezés könnyen mély meditatív állapotba vezet és nagyon pihentető.

2. Stressz oldásához helyezz három kicsi szelesztit csoportot a fej köré: egyet a korona csakra fölé, egyet-egyet pedig a vállak fölé 20 percre. Ha világoskék szövetre, kelmére fekszel az felerősíti a hatását.

3. A lélektest elrendezés a magasabb inspirációhoz és felső vezetésre való hangolódáshoz szolgál. Helyezz el öt kicsi szelesztit kristályt vagy csoportot a test köré így: egyet a korona csakra fölé, egyet-egyet a vállak fölé, és egyet-egyet a talpak alá 20 percre. Ha fehér anyagra fekszel az felerősíti a hatását.

Készíts magad mellé elérhető távolságba földelő köveket, amelyek finoman visszahoznak a mindennapi éber valóságba. A füstkvarc, apacskönny és fekete turmalin kítűnő kő földeléshez.

 

Töltsd fel ezt a kristályt a Telihold energiájával.

További információ: a szelesztitet ezüsttel vagy arannyal lehet befoglalni. Szinergikusan kombinálható más magas rezgésű kristályokkal mint moldavit, danburit, tanzanit, alexandrit, fenakit, goshenit, berillonit és szerafinit.

 

Ohio szelesztit

Az ohio-i szelesztitnek egyenes az elrendeződése és táblás formában jelenik meg. Azt mondják, hogy a legpotensebb, koncentrált intenzív energiát bocsát ki a csúcsain át. Egy ilyen gyönyörű kristály kézben tartása olyan, mint amikor egy áldott angyali fényburok vesz körül. Ha a szépséges kék Ohio szelesztitethez vonzódsz azt jelentheti, hogy időszerű a nyugalom és béke megtalálása az életedben. Minden nap találj időt a nyugalomra, békességre egy séta vagy meditáció beiktatásával.

 

Megerősítés: Szeretet, béke, harmónia és nyugalom vagyok. Követem a belső igazságomat, az angyalokat és a spirituális vezetőket.

 

Mennyei Őrzők

A szelesztit nagyon erőteljesen kapcsolódik a Mennyei Őrzőkhöz, akik hatalmas fénylények és a kozmoszt irányítják. A szívünkből dolgozzunk amikor ezeket az angyalokat megidézzük. Könnyedén érintsd meg a szív csakrádat és engedd, hogy szeretteli tudatosságod a szív csakrádhoz irányuljon. Kérd a kapcsolat felvételét ezekkel a lényekkel, lágyan lélegezz a szív csakrádon keresztül és ajánld fel legmélyebb lényegedet az Univerzumnak. Beszélgess az angyalokkal és figyel rájuk. Ha lehetséges jegyezd fel a folytatott kommunikációt. Légy türelmes, a válasz mindig megérkezik. Ahogyan ezekkel az angyalokkal kommunikálsz elkezded mgismerni a tökéletes szeretetet, együttérzést és barátságot.

 

Megjegyzés: a szelesztitet nem szabad napon tartani, mert az erős sugárzás hatására színe megfakulhat. A szelesztit puha így könnyen karcolódik. Létezik szintelen, fehér, szürke, zöld, sárga és narancs és vöröses-barna színű szelesztit is. Ez a cikk a kék szelesztitről szól.

 

Tisztítás: Fontos a kristályok tisztítása. Az érzékeny szelesztit geodák vagy csoportok vízben széteshetnek. Olyan módszert válassz ennek a kristálynak a tisztítására, amely nem károsít. Én a füstölést vagy hanngal való tisztítást javaslom. A füstölés kíváló ősi módszer a tisztításhoz. Ahogyan a füst körbejárja a kristályt, a nem harmónikus energiák nyomait is eltávolítja. A szelesztitet használják más angyali kristályok mint danburit és szerafinit tisztítására is.

 

Ez a cikk tájékoztatási célt szolgál és nem hivatott semmilyen betegség diagnosztizálására vagy gyógyítására.

 

© Hazel Raven, minden jog fenntartva. www.hazelraven.com

Fordította Perneczky Andrea

A cikk Hazel Raven engedélyével van közzétéve.

                                                                                                                          


Share This