Mostanában oly sok ember fáradt, kimerült és stresszes. Tehát az energiaszinted és lelkesedésed felturbózásához olvasd tovább.

A citrin a kvarcok családjába tartozik, színe világos sárgától barnáig terjed. A természetes citrin nagyon ritka, a legtöbb kereskedelemben kapható hőkezelt ametiszt vagy füstkvarc.  A csiszolt citrint szemre képtelenség megkülönböztetni a sárga topáztól, csak keménységben térnek el egymástól. A citrin keménysége 7, míg a topázé 8. A citrin sárgás színét a vas szennyeződés adja.

Citrin megerősítése: „Megérdemlek minden szeretetet, tiszteletet, örömöt, prosperitást, ami az életembe áramlik. Nyitott vagyok minden jó befogadására!”

Brazília az elsődleges citrin termelő hely, azon belül is leginkább  Rio Grande do Sul. A nevét a latin “citrina” szóból kapta, ami sárgát jelent és amiből a citrom szó is ered.

A kvarc a második leggyakrabban előforduló ásvány a földpátok után a Föld kontinentális lemezében. Szerkezete  4 szilicium és egy oxigén kötéséből kialakuló tetraéderekből áll, melyek összekapcsolódva hozzák létre a végső kristályrendszert, melyben az oxigén 2 tetraéderhez is kapcsolódik, így a végső képlet SiO2.

A citrin ragyogó sárga kristály, ami az egyensúlyban lévő szolár plexus (napfonat) csakra kulcsa. Az egyensúlyban levő középpont vagy napfonat csakrára jellenző tulajdonságok: személyes erő, spontaneitás, pozitív hozzáállás, öröm, remény, érzelmi gátaktól és függőségektől való mentesség, tudásvágy, világos gondolatok, bölcsesség és spirituális megértés.

Tehát, ha citrin viselése mellett döntesz készülj egy olyan életre, amely telve van csodával, könnyedséggel, lelkesedéssel, eredetiséggel, őszinteséggel, igazsággal és önbizalommal.

A citrin energiájának közelségében kétség kívül csodálatosan érezzük magunkat, hiszen száműzi a negativitást! Magasabb szinten a citrin segíti az intuíciót és telepátiát, spirituális bölcsességet hoz.

 

A citrin kristály hatásai:

Fizikai szinten a citrin támogatja az erőnlétet. Az egyik legjobb kristály az ÉNIDŐhöz és  az energia elcsordogálásának csökkentésére. Szintén hasznos az emésztési problémák enyhítésére és támogatja a testsúly csökkenést. A citrin nem csak a fizikai testet tisztítja és tartja karban, hanem az érzéseket és gondolatokat is. Tehát, ha mentális, érzelmi vagy fizikai terhet szeretnél elengedni viselj citrin medált és csatlakozz a megvilágosodott kristályos fogyókúrázókhoz.

Érzelmileg a citrin a személyes erő generátora, bölcsességet hoz.

Mentálisan: táplálja az önbizalmat és megteremti a személyes erő érzetét. A citrin támogatja a hiány szemlélet elengedését.

Pszichésen: a citrin imádja az új  ötleteket. Segít a világra új szemmel nézni, de nem kedveli a hezitálást, a halogatást és a tudatlanságot, ezért türelmetlen lehet. A citrin segít átgondoni a nehézségeidet s arra ösztönöz, hogy új utakat fedezz fel és addig nem hagy nyugodni, amíg a legjobb megoldást meg nem találod.

Spirituálisan: minden finomenergetikai szinten harmonizál,  ahogyan lágyan összekapcsol a magasabb éneddel elhozva a bölcsesség, intuíció, derű arany fényét és a lélek megvilágosodását.

Mágikusan: elősegíti és felnagyítja az akarat és manifesztáció erejét.

 

Meditáció:  a citrin remek segítség az álmok megteremtéséhez. Megtisztítja a teremtő csatornákat és segít áthozni az isteni energiát az álmok megvalósításához.

Egyéb információ: a citrin segít a nehézségek leküzdésében, a kihívások során támogat és segít kitartani. A citrin megkönnyíti a pénz áramlásával kapcsolatos problémákat, könnyíti a túl kevés pénzből fakadó akadályokat.

 

Gyógyító elrendezés: alkalmazz citrin kristályhálót a napfonat csakra egyensúlyozásához és fokozott mentális energiához.  Helyezz a napfonat csakrádra egy citrint, valamint tarts mindkét kezedben egyet-egyet. Használj 3 darab hegyikristály csúcsot, tegyél kettőt a talpaid alá csúccsal a talpad irányában, egyet pedig a fejed főlé felfelé mutatóan. Maradj ebben az energiában 20 percig vagy amíg intuiciód súgja.

 

Tisztítás: tartsd a citrin követ jónéhány percig folyó víz alatt és vizualizáld ahogyan az egyensúlytalanságok kimosódnak. Azután tedd a napfényre megszáradni. Mivel a legtöbb citrin ametisztként kezdte az életét és hőkezelés hatására változott aranysárgára, ne tartsd hosszú időn keresztül direkt erős napfénynek kitéve, mert színe megváltozhat.

 

Citrin angyala: Jophiel arkangyal

Citrin kulcsszava: öröm, optimizmus, tiszta gondolatok

 

Angyali Kristályok – írta Hazel Raven a Silent Voices Magazine számára

© Hazel Raven, minden jog fenntartva. Fordította Perneczky Andrea