Angyali Kristályok  – Danburit

 Írta Hazel Raven a Silent Voices Magazine számára ( 2011 május)

A danburit ragyogása a legfelsőbb sugár nagyon magas rezgését hordozza, stimulálja a harmadik, negyedik és ötödik szemet és a korona csakrát, valamint az éteri test 8-14-ik csakrákat. A szív csakrát szintén aktiválja és összekapcsolja ezekkel a magasabb energiákkal. A danburit segítséget nyújt abban, hogy az angyali szférákkal gyors kommunkációs kapcsolatotot hozz létre. Az intenzív álom tevékenységet szintén segíti.

A ragyogás, amit a  danburit hordoz nem egy szín, ez az eredő fény; nem földi rezgés, hanem a kozmikus fény Univerzális Intelligenciája. A szentháromság tisztaságát hordozza: szeretetet, erőt és bölcsességet. Az aurából a danburite bármilyen zavarosságot eltávolít, és így felragyogj a fény és a szépség. Mindennapi használat során, ha viseljük vagy magunkkal hordjuk a danburitot örömteli kapcsolatot épít az Angyali Birodalmakkal, a napi kihívások során utat mutat a belső bölcsességhez és higgadtsághoz. A danburit elősegíti azt a képességet, hogy együttérző szívvel és aktív elmével cselekedjünk a szellemi vezetés igaz bölcsessége által.

danburit

 

A danburit egy kalcium-boroszilikát ásvány és  metafizikailag a legminőségibb darabok Mexikóból származnak. A danburit még nem túl ismert, de népszerűsége nő. A topázhoz hasonló kristály, a gyémánt alakú keresztmetszete és ék alakú csúcsai a kvarc ellentéte, amelynek hexagonális prizmái és piramis alakú csúcsai vannak. A danburit nevét első származási helyéről kapta, amely Connecticutban  Danbury város alatt van. Danburitot találtak még Russel, New York állam, USA; Charcas, San Luis Potosi,  Mexikó; Kyushu Is, Japan; Mogok, Burma; és Uri, Svájc területén.

A danburit kémiai összetétele CaB2 Si 2O8,  szerkezete ortorombos, és keménysége 7-7.5. Színe szinte mindig átlátszó vagy fehér, de előfordul sárga, rózsaszín és barna árnyalatú is. Metafizikai célokhoz ragyogó, átlátszó, karcsú ék formájú csúccsal bíró darabot válasszunk.

Spirituálisan: igen hasznos azoknak, akik tudatosan szeretnének hozzáférni belső forrásukhoz. Meditációban a danburit  erőteljes segítséget nyújt az emelkedett állapotok elérésében, hiszen természetesen rezonál az emberi rezgésspektrum magasabb frekvenciáival. A danburit segít a legendás ‘szférák zenéjének’ megtapasztalásában.

 Mentálisan: javítja a kedélyállapotot és nyugodt, optimista szemléletet hoz.

 Pszichésen: segíti az alvást, oldja a feszültséget, stresszt és aggodalmat.

 Érzelmileg: segíti az ellazulást. Nyugtatja az érzelmi testet amint megnyugvást és angyali segítséget hoz.

 Fizikailag: az általános jóllétet segíti elő.

Mágikusan: akkor használjuk ezt a követ amikor életünkbe változást szeretnénk hozni, kicsit vagy nagyot. A danburit segít mindent eltörölni, hogy új tiszta lappal induljunk. A danburit megengedi, hogy új iránytba mozduljuk, legyen ez bármely szinten: külső fizikai változás, érzelmi vagy spirituális változás. A danburit különböző helyzetekben gyors megoldást hoz. Az életből halálba való átmenetet is segíti.

Elhelyezés: helyezzük a torok csakrára az angyali birodalmak finom rezgéseire való hangolódáshoz.

Kristály elrendezés: helyezzük a danburitot a torok, szív és harmadik szem csakrára vagy viseljük medálként az angyali kommunikáció fejlesztéséhez.

Egyéb információ: a danburit Serapis Bey Felemelkedett mesterrel és Gábriel arkangyallal dolgozik, útmutatást nyújt, ébredést és tisztulást hoz.

Érdemes angyali naplót vezetni, ha úgy döntünk, hogy viseljük, meditációhoz vagy álommunkához használjuk a danburitot. Álommunkához természetes kristályt helyezzünk a hálószobába. A danburit rezgése annyira erőteljes, hogy az egész szoba sprituális légkörét megváltoztatja.

 

Megerősítés: Én most azt választom, hogy elengedem és megtisztulok minden negatív karmától és megengedem az angyali gyógyulás megvalósulását az életemben!

Tisztítás: tartsuk a követ jónéhány percig folyó víz alatt és vizualizáljuk ahogyan az egyensúlytalanságok kimosódnak. Azután tegyük a napfényre megszáradni.

 

Angyal: Gábriel arkangyal

 Gabriel

Gábriel arkangyal, a hírvívő, a négy fő arkangyal egyike. Az újszövettségben név szerint említett két angyal közül ő az egyik (Mihály arkangyal mellett). Az angyali üdvözlet angyalaként ő jelentette be Jézus születését Szűz Máriának és jelen volt Jézus halálakor is. Ő vigyázott a sírra és ő vitte tanítványainak a feltámadás jó hírét (bár név szerint nem említették). Az iszlámban Gábriel arkangyal (Jibril) ébreszette fel Mohamedet, Isten Prófétáját, és ő sugalmazta neki a Koránt. Mohamed próféta úgy jellemezte Gábrielt (Jibrilt), mint aki betölti a teret a Menny és a Föld között. Látta Gábriel igaz megjelenését is – 600 szárnya volt, ami beborította az égboltot, és szárnyaiból gyöngyök és rubinok potyogtak. A hagyomány szerint Gabriel arkangyal inspirálta Jeanne d’Arcot is. Gábriel színe a tiszta fehér amikor a gyökér csakra negyedik dimenziós átalakító sugaraként használjuk.

 

Gábriel arkangyal színe fehér, tehát amikor ösztönzést érzünk arra, hogy fehéret viseljünk és megtisztítsuk életedet minden szinten, az ő inspirációját érzed. Gábriel a hagyomány szerint arany trombitájával ébreszti fel belső angyalunkat és hozza el a jó hírt. A Kabbalista Életfa rendszerében Gabriel uralja a Jeszodot vagy Alapzatot. Néha a hold angyalának is nevezik, és ebben a női vizes visszatükröző aspektusában segít az álmok és látomások értelmezésében. Gábriel energiája intenzív, ugyanakkor örömteli, vidám, optimista, könnyed és pezsgő.

 

Rettegsz a változástól, tele vagy félelemmel, a halál gondolata vagy egy szeretted halálának gondolata megrémít? Szeretnéd, ha valaki állandóan melletted lenne; valaki, aki mindig pártfogásába vesz; valaki, aki mindig pozitív és optimista? Ha igen, akkor hívd tudatosan életedbe Gábriel arkangyalt! Személyes tapasztalataim által biztosíthatlak arról, hogy életed már nem lesz soha többé olyan mint volt. Gábriel biztonságot nyújt és inspirál. Életedet sok csodával és kreatív derűvel tölti meg, minden nap egy pozitív élvezhető élmény lesz, lelked szárnyalni fog.

 

© Hazel Raven, minden jog fenntartva. Fordította Perneczky Andrea

 

Share This