A fenakit kristállyal fizikai formában néhány évvel ezelőtt találkoztam előszőr és komoly phenacitehatással volt rám, bár rezgésével korábban is ismerkedtem Hazel Raven Metatron eszenciáján keresztül.

A fenakit ritka berillium-ortoszilikát kristály, keménysége 7.5-8, szerkezete trigonális. Legfőbb lelőhelye Brazília és Madagaszkár, de Oroszországban, Sri Lankán és afrikai országokban is előfordul.

A fenakitok általában kis méretű kristályok, viszont annál intenzívebb a rezgése. Erre a kőre tökéletesen illik a kicsi a bors, de erős szólás. Ragyogó fényével csodálatosan csillog csiszoltan ékszerekben. Neve görög szóból származik, jelentése „gazfickó”. A kristályt nehéz volt megkülönböztetni a kvarcoktól, turmalintól vagy a topáztól, ezért illették ezzel a névvel.

Tudni kell róla, hogy a 30 karát feletti méret, már igen ritkának számít és már-már múzeumi darab. A British múzeumban egy 34 és egy 43 karátos darabot őriznek.

Hazel Raven boldog őrzője egy csodálatosan ritka nagy méretű darabnak, amit múzeumi sorstól kímélt meg és így egy 49 karátos csillag merkaba formában ragyogtatja fényét. Ennek a csodás darabnak a rezgését hordozzák a Metatroni aura permetek a Felemelkedés Angyala és az Isteni beavatás.

Szerencsém volt közelről is látni ezt a kristályt néhány workshopon, és átalakító, felgyorsító, intenzív tisztító hatását érezni egy különleges kristály elrendezésben 12-12-12 energiakapu alkalmával.

A fenakit nagyon magas rezgésű kristály, tudatos ráhangolódással érdemes vele ismerkedni. Ez nem az a kő – nem csak mérete miatt – amit csak úgy a zsebre vágva egész nap jössz mész, mert intenzíven hat a fejben lévő csakrákra, így szédülést és fejfájást is eredményezhet.

Testi szinten stimulálja az agyi funkciókat és az idegsejteket, így alkalmas agyi és idegi károsodás kezelésére.

Óvatosan és tudatosan kell vele bánni, mert megnyit a magasabb dimenziók irányába, tehát a vele való emelkedéshez szükséges a megfelelő leföldelés, ha nem akarsz „elszállni”.

A fenakit az aura minden rétegét tisztítja, és hatását leginkább a hatodik és hetedik csakrában fejti ki testi szinten, illetve felfelé a lélekcsillag és további transzperszonális csakrákban a 14-ig.

A fenakit a Fehér Fénysugár hordózója, felgyorsítja a spirituális fejlődést és aktíválja a fénytestet. Segítségével megérted és egyre inkább magadba vonhatod az isteni tervedet. A fenakit segít az asztrális utazásban és bepillantani az Akasha krónikába akkor, ha készen állsz erre, rezgésedet felemeled az ő rezgéséhez. Így összekapcsólódsz a kozmikus tudatossággal és ezt a tudást magadba fogadhatod.

A kristály azt tanítja, hogy legyél tudatában minden gondolatnak, érzésnek és tettnek, ami által egyre tisztábbá válik az energiameződ, a fény tudatos csatornájává válsz.   Így a tudatos teremtéshez is remekül alkalmazható, ha hajlandó vagy minden akadályt leküzdeni.

Ez a kristály remek segítő az univerzális energiák közvetítéséhez, amelyek kiemelt dátumokon,  napfordulókon, nap-éj-egyenlőségkor vagy egyéb égi eseményhez kapcsolódóan érkeznek le a Földre.  Pontosabban Téged segít abban, hogy ezeket a dimenzionális rezgéseket befogadd magadba és lehorgonyozd azáltal, hogy még magasabb minőségbe emel.

Tapasztalj meg egy ilyen eseményt, kapcsolódj össze a fenakittal és a Fény megszületése kristályhálóval, a téli napforduló alkalmából és horgonyozd le a Fényeket vezetett meditáció segítségével 2015. december 21-én.

A pontos részletekért kattints ide: Fény Születése Meditáció

A fenakit eszenciájával tisztítani lehet a finom-energetikai testeket, csakrákat és az aura rétegeit. Kíváló segítséget nyújt a Merkaba aktíválásához és a Kabbalisztikus Életfával való energetikai ismerkedéshez és ráhangolódáshoz.

Metatron arkangyal a Kabbalisztikus Életfán a Keter vagyis Korona őrzője. Metatron fényével találkozott Szent Pál a Damaszkuszba vezető úton és őt látta Mózes égő csipkebokorként.

A kristály megerősítése: Aktíválom a fénytestem Isteni Tervét, felemelkedem a fénybe!

 

A cikkhez felhasznált irodalom:

Hazel Raven: Crystal Healing, The Complete Practitioner’s Guide

Robbert Simmons & Naisha Ahsian: The Book of Stones

Share This