A Gránát és Uriel arkangyal

A gránátot leginkább vörös színében ismerjük, pedig valójában különböző színekben köztük  piros, narancs, sárga, zöld, kék, lila, barna, fekete, rózsaszín és színtelen ásványként fordul elő. Különböző típusú gránátok léteznek: pirop, almandin, spessartin, grosszulár (hesszonit és tsavorit  változatok), uvarovit és andradit. Minden típusnak más a kémiai összetétele így a spirituális jellemzői is. Keménységük 6,5-7,5 közt változik. A gránát szó a latin granatum szóból ered, ami gránátalmát jelent, utalva a kő színének hasonlatosságára a gránátalma színére és magjainak formájára.  A görög mitológiában a gránátalma az örökkévalóság szimbóluma volt és Hádész  Perszefoné elrablásnak legendájában említik meg.

Ebben a cikkben a piros színű almandin gránátról lesz szó.

Az almandin gránátot néha helytelenül almanditnak is nevezik,  a modern kor kristálya, karbunkulusként ismert (bár eredendően a legtöbb vörös követ ezzel a névvel illették). A „karbunkulus” szó a latin „élő tűz”  kifejezésből ered. Kémiailag az almandin vas-aluminium-gránát (szilikát), képlete Fe3Al2(SiO4)3. A mélyvörös átlátszó ásványt (ez a leggyakoribb változat) drágakövek közé sorolják  és alkalmazzák  ékszerekben.

Történelem

A vörös mindig a vért szimbolizálta. A vér az életerő, a vitalitás. Gránátot már évezredek óta bányásznak és az utazók balesetek elleni védelemként viselik távol az otthontól. Legendák szerint a gránát megvilágosítja az éjszakát és megvédi tulajdonosát a rémálmoktól. Mitológiában Noé egy gránát lámpást használt az éjszakai navigáláshoz. Az ősi világok számos dícséretet zengenek a karbunkulusról, az égő vörös szénről, egy kristályról, amit ma gránátként ismerünk. A norvégok mellé gránát ékszert temettek, hogy megvilágítsa az utat Valhallába. A kereszteslovagok gránáttal díszítették páncéljukat, azt remélve, hogy ereje megvédi őket. A középkorban úgy tartották, hogy a gránát elűzi a negativitást, távoltartja a veszélyt és fokozza a jóllétet, igazságot és hűséget.

Kulcsszó: Szellemi otthonGránát ékszer

A gránát angyala: Uriel arkangyal

Születési kő: a januárban születettek születési kristálya

Megerősítés: „ A testem a szellemem otthona. Most aktíválom az „isteni esszenciámat”, hogy minden szinten vezessen.”

A gránát hatásai:

Fizikailag: tüzes, melegítő energia, amely gyorsan  javítja a hideg, nedves betegséget és nehézkes renyhe állapotot.

Érzelmileg: az almandin gránát enyhíti a pánikot, aggodalmat és félelmet. Javítja a túlélési problémákat és visszaállítja a teljes élni  akarást.

Mentálisan: a gránát mindig a hit, igazság és fény szimbóluma volt. Eltávolítja a tehetetlenséget, halogatást és letargiát.

Pszichésen: mindig a harcosok köve volt a gránát. Pajzsokba és kardok markolatába foglalták, hogy védelmezzen a csatákban. Az egészség és az életerő kristályaként ismert.

Spirituálisan: a gránát segít megtalálni az örömöt, támogat, és segítségével képesnek érezzük magunkat szeretetet adni és befogadni.

Mágikusan: erőt, bátorságot, kitartást nyújt  és megfelelően irányítva aktíválja a kundalinit.

Meditáció: a gránát mágikus kulcs az állatok szellemvilágához. Az erőteljes földi energiákkal meditálva miközben gránátot tartunk kezünkben, aktíválja az átjárót az állati totem energiába vagy tudatosságba, ahol megtalálhatjuk saját állati „őrangyalunkat”. Ez egy tökéletesen hiteles energia, teljesen őszinte és megbízható. Minden síkon és dimenzióban együtt dolgozik velünk, mint mentor, tanító és vezető.

Egyéb információ: a gránát segítségünkre van múlt-életes emlékek hozzáférésében régmúlt időkből és az érzelmi testben jelen lévő karmikus miazmák és más nem kívánatos minták kitisztításában. Különösen hasznos a bűntudat és szégyen elengedésében.

Kristály elhelyezés: gyökér csakra (muladhara) – föld elem – kiegyensúlyozott kifejeződése mint leföldelt, stabil, megbízható.  A kibillent gyökér csakra tünetei, amikor túl zárt, deformált vagy blokkolt: érzelemszegénység, alacsony önértékelés, ön-romboló viselkedés, félelem. A túl aktív gyökér csakra tünetei: zsarnokoskodás, túlzott anyagiasság, én-központúság, testi merészség. A jelenlegi materiális társadalomban kizsákmányoljuk a földet, nem gondolunk gyermekeinkre, unokáinkra és az ő jövőjükre. A gránát azt tanítja, hogyan gondoskodjunk a bolygóról és fogadjuk el az isteni születési jogunkat mint a föld gondozója és a béke őrzője.

Gyógyító elhelyezés: gyökér csakra. Mivel a gránát nagyon erőteljes és energetizál csak rövid ideig szabad használni.

Tisztítás: tartsuk a kristályt néhány percig folyó víz alatt és vizualizáljuk hogy a rendezetlenség elfolyik. Aztán szárítsuk meg a napon.

 

Uriel arkangyal

Uriel arkangyal wUriel nevének jelentése ’Isten Tüze’ vagy ’Isten Fénye’.

Uriel arkangyal a spirituális fény hatodik (vörös) sugarának uralkodója, és az első sugár a látható szivárvány spektrumából. Fizikai szinten a gyökér csakrát befolyásolja.

Uriel arkangyal kapcsolatban áll az elektromossággal, villámlással, viharral és hirtelen eseményekkel. Gyakran tekerccsel a kezében ábrázolják, ami az életútunk rejtett  tudását tartalmazza.

Uriel arkangyal érzelmi harmóniát és világos gondolatokat hoz. Kérjük Uriel arkangyal segítségét, ami  elegedhetetlen akkor, ha elveszettnek, elutasítottnak érezzük magunkat vagy ránk tör a magány. Uriel megment az összezavarodottságtól és visszaállítja a belső békét, segít megérteni a próféciákat, látomásokat és saját útmutató álmainkat.

Uriel arkangyal azt tanítja hogyan váljunk a materiális világ mesterévé, segít az embereknek összekapcsolódni az isteni renddel, harmóniát és világbékét hoz. Mindennapi életünkbe spiritualitást hoz.

Uriel Fénytemploma Lengyelországban a Tátra hegyek fölött van.  Uriel arkangyal bölcssséget hoz földi útunkhoz és megvilágítja az „élet ösvényét”. Uriel arkangyal az „Isten fénye”, ami soha nem alszik ki.

Forduljunk Uriel arkangyalhoz, hogy segítsen megtalálni az igazi életútunkat.

Invokáció: „Uriel arkangyal kérlek hozz békét zűrös lényemnek. Mutasd meg számomra mi a valós. Oldd fel spirituális útam akadályait. Oldd meg rejtett problémáimat. Tisztítsd meg testem és elmém, hogy a béke ereje átáramoljon rajtam. Tisztíts meg az isteni szeretet befogadására.”

 

A cikket Hazel Raven írta, megjelent a Silent Voices magazinban

© Hazel Raven, minden jog fenntartva. Fordította Perneczky Andrea

 

Share This