A gyémánt különleges drágakő, hiszen az ásványok közül a legkeményebb, a Mohs keménységi skálán 10.  A gyémánt messzire ragyog különösen amikor briliáns formára csiszolt drágakő formájában kápráztat el minket fényével. A gyémánt nem csak a hölgyek áhított ékköve, hosszú évszádok óta a királyi méltóságok és uralkodók által nagy becsben tartott drágakő. Napjaink történelmének egyik híres darabja a Koh-i-Noor gyémánt, ami mai formájában 105,6 karát és Erzsébet Királynő koronáját díszíti. A gyémánt az áprilisban születettek drágaköve.

Bár leginkább színtelen változatát ismerjük a gyémántnak fehér, sárga, rózsaszín, zöld, kék, piros, barna és fekete színben is előfordul, sokszor természetes kristályosodási formájában szabályos oktaéderként.

A gyémánt a szén elem nyomás és hő hatására átkristályosodott formája, így számunkra a teljes átalakulást szimbolizálja, azt az átalakulást amikor terheink alatt rálátunk önmagunkra és lépésről-lépésre átfényezzük a bennünk lévő szürkeséget igaz, átlátszó, valódi fénnyé.

 

A gyémánt nagyon magas rezgésű kristály, tisztítja az aurát és minden csakrát,  stimulálja a testben és a fej fölött lévő éterikus csakrákat. Azt tartják róla, hogy utat nyit az isteni energiákhoz és segíti a magasabb szférákhoz való kapcsolatot, ezért is a koronák kedvelt díszítő köve. A gyémánt beavató kristályként is alkalmazható meditációs gyakorlatokhoz a spirituális fejlődés érdekében. Amikor tudatosan alkalmazzuk a gyémánt erőteljes, intenzív átalakító, feloldja szemünk fátylát, rávilágít félelmeinkre, hiszen fénye áthatol minden sötétségen. A “lélek sötét éjszakáján” való áthaladást könnyítheti.

A gyémánt üzenete: A Fény tökéletes csatornája vagyok!

 

Kiemelt fotó@ famousdiamonds.tripod.com
Share This