A figyelmem ma a krizokollára irányult, mert még mindig köhögök az influenzás lerobbanás utóhatásaként. A krizokolla egy könnyű, puha réz tartalmú szilikát, amely a kékek és zöldek különböző árnyalatában pompázik, leginkább a tenger színeit idézi és igen változatos rajzolattal hívja fel magára a figyelmet. A krizokolla nevét a görög “chrynos” és “kollo” szavakból kapta, melyek “arany” és “ragasztót” jelentenek, hiszen a kő színe hasonlatos volt egy anyaghoz amit arany forrasztásához használtak.

 

A krizokolla testi szinten segít a fertőzések leküzdésében különösen torok és mandulagyulladás esetén illetve támogatja a tüdő és a légutak megtisztulását. A tüdőben, garatban és az orrban lerakódott szennyeződéseket oldja a lélegzésen keresztül, amely eleinte köhögéssel járhat, de aztán csitul ahogyan a váladék tisztul. A pajzsmirigyre is hatással van. Lázcsillapító hatása is ismert. A légutak támogatásához viseljük ezt a követ medálként, a torokcsakrára vagy a mellkasra helyezve.

 

A krizokolla előnyös lehet azok számára akik munkájuk során sokat terhelik hangszálaikat és fontos hogy kommunikációjuk tiszta, érthető és igaz legyen. Azoknak akik félnek a szóbeli megnyilvánulástól, így például gyerekek az iskolai feleléstől, szintén jó segítő lehet ez a kő.

Share This