Angyali Kristályok  – Lápisz Lazuli

 Írta Hazel Raven a Silent Voices Magazine számára ( 2011 június)

 

Gyakran kérdeznek védelmet nyújtó kristályokról és angyalokról, különösen arról, hogyan védjük meg magunkat az ‘ördög művétől’ és mások káros gondalataitól. Így ezt a cikket ennek a fontos témának szentelem.

Egy angyal leghatalmasabb feladata a védelem. A tekintélyes Mihály arkangyal az emberiség védelmezője. Felelős a Dél, a fizikai lét kapujáért , az igazság, bizalom és ártatlanságért.

Mihály arkangyal megerősítése : „A világ biztonságos és gondoskodó hely”. mihály arkangyal lápisz

Amikor ezt a megerősítést ismételjük képzeljük, lássuk, érezzük és legyünk tudatában, hogy Mihály arkangyal mindig ott van mellettünk, elkap amikor elbukunk és oltalmaz kék védelmi palástjával. Ott áll mögöttünk amikor félünk. Vizualizálhatjuk Mihály arkangyal kardját, a Védelem és Igazság kardját mint arany fémkardot vagy mint elő zafírkék lángot.

A kristály, ami Mihály arkangyalhoz remekül kapcsolódik a lápisz lazuli, amely tisztaságot, hitet és higgadtságot hoz.

Használjuk a megerősítést: „Megengedem, hogy a szellemi igazság felszabadítson”!

Emlékezzünk arra, hogy Mihály arkangyalt fel kell hatalmazni a védelmünkre. Kérjük Mihály arkangyal és Fényseregei segítségét ha félünk és egyedül érezzük magunkat. Kérjük és ők velünk lesznek. Kérhetjük Mihály arkangyalt arra, hogy védelmezze családtagjainkat és kérhetjük azt is, hogy másokat is felügyeljen és óvjon.

 

És most a tudomány: Lápisz lazuli

Kémiai összetétel: nátrium-, kalcium,- aluminium szilikát kén és szulfát csoportokkal (Na,Ca)8(Al,Si)12O24(S,SO4)

Kristályrendszer: köbös          Keménység: 5.5

A lápisz lazuli vagy röviden lápisz többnyire lazurit, bár legtöbbször piritet és kalcitot is tartalmaz. Az intenzív kék színe a lazurit kén tartalmának köszönhető. A kicsiny pirit kristályok mindig jelen vannak a lápiszban, fémesen csillogó sárga színük egyben figyelemfelkeltő és megkülönbözteti a lápiszt kék testvérétől a szodalittól, amiben nincs pirit és sokkal olcsóbb. A kalcit fehér sávokat képez a lápiszban, és ha túl sok van benne az csökkenti a lápisz értékét. Az alacsonyabb minőségű lápiszt gyakran összezúzzák majd műgyantával tömörítik és festik, hogy magasabb áron értékesítsék. Az igazi lápisz ultraibolya fényben fehéres csillogást mutat.

 

Történelem: a reneszánsz festmények csodás kékjei a lápisznak köszönhető, a kék kőnek melyet az ősök nagy becsben tartottak Mezpotámián át, Egyiptomban és Perzsiában, a görögök és a rómaiak is. Az ősi város Ur virágzó lápisz kereskedelmet folytatott már időszámítás előtt 4. évszázadban. Egyiptom fáraói nagyra tartották a lápiszt, melyből a mesterek értékes skarabeuszokat és szem alakú amuletteket készítettek. Tutankhamen király arany szarkofágja lápisz berakással díszített, mint ahogyan más egyiptomi királyok és királynők temetési kegytárgyai is.  A suméroknál is a lápisz királyi kő volt. Buddhista hit szerint a lápisz belső békét és szabadságot teremt a negatív gondolatoktól.

A neve nemzetközi a latin lapis-ból, ami követ jelent és az ősi perzsa lazhuward szóból származik, melynek jelentése kék. Amikor a lápisz először eljutott Európába ultramarinnak nevezték, ami annyit tesz ’a tengeren túl’. A XIX századig a festők az ég és tenger kékjeit ultramarinnal festették, melynek  titkos komponense az őrölt lápisz volt. A rómaiak a lápiszt intenzív afrodiziákumnak tartották, míg a középkorban úgy vélték, hogy erősíti a végtagokat és felszabadítja a lelket a hibák, félelmek és irígység alól.

Kulcsszó: az igazság szelleme

Spirituálisan: nagy intenzitású éteri kék kő. A méltóság, bölcsesség, türelem, igazság, szellemi képesség, jó kommunikáció, megelégedettség, művészi inspiráció, mély meditáció, spirituáis és filozófiai szemlélődés, személyes integritás és hűség energiáját hordozza.

Mentálisan: kíváló segítséget nyújt az érzelmi kötődés és mentális szenvedés feloldásában. Gyorsan felszínre hozza az aggodalmakat.

Pszichésen: Segít az igazság, igazságosság és hit erényeinek fejlesztésében. Ha azonnali védelemre van szükség alacsony rezgésű entitásokkal szemben, vagy úgy érezzük, hogy pszichés támadás ért, vagy átkokat szórnak ránk, netán a gonosz áldozatának érezzük magunkat a lápisz védelmi köntöst biztosít számunkra.

Érzelmileg: segít a fizikai és pszichikai fájdalom enyhítésében is és küzd a kegyetlenség és brutalitás ellen. Érdekes a lápisszal meditálni, nagyon intenzív éteri természete miatt valóban magasra kell emelkedni, hogy energiánkat a lápisz finom rezgéséhez igazítsuk. Az intelligencia és bölcsesség    magasabb rendjét hordozza, az ’intellektuális integritást’.

Fizikailag: a kiegyensúlyozatlan torok csakrát gyógyítja. Honnan lehet tudni, hogy a torok csakra kiegyensúlyozatlan, túl nyitott vagy túl gyorsan forog? Akkor az ember túl beszédes, dogmatikus, képmutató vagy arogáns. Amikor a torok csakra túl zárt vagy lassan forog, akkor az az ember megbízhatatlan, változó álláspotot képvisel vagy nem képes az önkifejezésre. A lápisz hat a pajzs- és mellékpajzsmirigyekre, a tüdő felső traktusára és karokra, valamint a koponyalapra és a testtömegre.

Mágikusan: az igazsághoz és igazságossához társítják. A lápisz támogatja a kitartást és bátorságot.

Meditáció: a lápisz arra tanít, hogy törekedjünk a csillagok felé, hiszen ahogyan rápillantunk a csillagos nyári égboltra emlékeztet minket. Az apró pirit kristályok amik mindeig jelen vannak a lápiszban és a fehér kalcit sávok csillagos képeket idéznek, így fejleszti intuíciónkat. A fehér kalcit a korona csakra, míg a sárga pirit a solar plexus energiáját hozza, ezáltal aktíválja, feltölti, összehangolja és integrálja a torok csakrát.

Elhelyezés: helyezzük a lápiszt a homlokra (harmadik szem csakra) emlékek felidézéséhez és mély megértés, rálátás érdekében. Viseljük huzamosabb ideig medálként e csodás követ hasznos tulajdonságainak teljes kiaknázására. Azonban alacsony vérnyomás esetén nem ajánlott hosszú ideig való viselése.

Egyéb információ: a lápisz gyógyítja a mártíromságot – ’Megbüntetem magam azért, hogy szenvedést okozzak másoknak’. A lápisz elősegíti a bölcsesség felismerését, nagyon mélyre ható és nem viseli el mások hülyeségét, illetve azokat akik mások spiritualitásával szórakoznak.

A lápisz elősegíti a az ősi egyiptomi előző életekkel való kapcsolódást. A spirituális igazság kereső köve.

Tisztítás: tartsuk a követ jónéhány percig folyó víz alatt és vizualizáljuk ahogyan az egyensúlytalanságok kimosódnak. Azután tegyük a napfényre megszáradni.

Megerősítés: „Megengedem, hogy a szellemi igazság felszabadítson”.

 

Angyal: Mihály arkangyal

Mihály arkangyal nevének jelentése:  ’Isten támasza’

A tekintélyes Mihály arkangyal az emberiség védelmezője, minden arkangyal teljhatalmú parancsnoka, ő vezeti a mennyei seregeket, a „fény légióját” a gonosz ellen (a démonok által inspirált emberi gyarlóságot: harag, gyűlölet, negativitás, durvaság, rosszindulat és konfliktus.) Úgy is tekinthetünk rá, mint a leghatalmasabb őrangyalunk.

Mihály arkangyal nagyszerű, tiszteletet keltő, ragyogó fénylény, akit gyakran fehér lovon ábrázolnak (ami az eredő, tiszta, spirituális erő szimbóluma) amint lándzsájával leszúr egy tekergő kígyót. Ez az ahogyan Mihály arkangyal szimbolikusan megsemmisíti az emberi személyiség alacsonyabb aspektusait: az önrombolást, ahol a félelem és akadályok székelnek. Valamint megengedi, hogy a lélek összekapcsolódjon a magasabb elmével és felemelkedjen a végső bölcsesség szárnyas sárkánya úgy, mint a főnix.

 

Megjegyzés: ez a cikk oktatási célt szolgál csupán és nem hivatott semmilyen betegség diagnosztizálására vagy gyógyítására. A kristálygyógyászat nem helyettesíti a hagyományos orvoslást, de remek kiegészítője lehet a teljes gyógyulás érdekében.

© Hazel Raven, minden jog fenntartva. Fordította Perneczky Andrea

 

Kapcsolódó termékek:

Lápisz lazuli kristály eszencia

#18 Kommunikáció eszencia

Mihály arkangyal aura permet

 

Share This