Hogyan tudunk kiszállni agyunk zsongásából legalább néhány percre? Az ametiszt kristály segítségedre lehet!

A mai felfokozott életritmusban és információ özönben bizony nem mindig könnyű ellazulni, úgy igazából kikapcsolni agyunkat. No nem arról beszélek amikor éjjel  a kimerülés határán bezuhanunk az ágyba és a ’processzorunk’ lekapcsol, hiszen a bennünk dúló feszültséget tovább visszük, amely megjelenik álmainkban így reggel akár még fáradtabban ébredünk.

Hanem arra a megpihenésre gondolok amikor gondolataink cikázása valóban alábbhagy, elménk kitisztul és legalább röpke időre megpihen; így számos kérdés helyrekerül bennünk és ebben a nyugodt állapotban új látásmód mutatkozik meg előttünk.

Pihentető utazás

A bennünk lévő zsongás lecsillapítását is tanulni lehet és gyakorolni érdemes, azért hogy legalább pár percre megteremtsük magunkban a beslső nyugalmat, amelyből könnyebben megtalálhatjuk a bennünket foglalkoztató kérdésekre a választ és a megoldandó feladatok kulcsát, illetve álmaink is békésebbé válnak.

Ebben a folyamatban is segítséget nyújtanak nekünk a kristályok. Induljunk most el közösen erre a pihentető utazásra a csodás ametiszt vezetésével.

Az ellazuláshoz válassz most egy ametiszt kristályt, amely bármilyen formájú lehet, síma felületű gömbölyded marokkő, vagy természtes forma, netán csiszolt csúcs. Több kristályt is választhatsz, legyen ez több ametiszt, de ha más kristályok is megszólítanak akkor válaszd mellé azokat is. Hasznos lehet a hegyikrstály, rózsakvarc, füstkvarc, szugilit és a fluorit is.

 

Kristályháló

ametiszt hálóHasználat előtt tisztítsd meg a választott köveket legegyszerűbben hideg folyó víz alá tartva vagy egyéb általad kedvelt módon. (Más tisztítási módszerekől a Lexikonban olvashatsz vagy még többet a Kristálytanfolyamon tanulhatsz). Fejezd ki háládat a kristálynak azért hogy hozzád került és kérd meg, hogy segítsen a pihenésben, hozzon számodra megnyugvást, ellazulást és pihentető felfrissülést.  (A kristályok a mai értelemben véve élettelenek, azonban saját tudatosságal rendelkeznek és nem csak egy rakás kő, ezért fontos, hogy kellő tisztelettel bánjunk velük.)

Keress egy számodra alkalmas helyet és helyzkedj el kényelmesen akár ülve vagy fekve. Ha egy kristályod van tartsd a bal kezedben vagy helyezd a homlokodra. Amennyiben több kővel dolgozol helyezd őket magad köré létrehozva egy gyógyító kört. Három kristáy esetén ha fekszel egyet-egyet tegyél a talpaid alá és egyet a fejed fölé, ülő helyzetben pedig helyezd el úgy, hogy háromszöget alkossanak, kettőt magad elé, egyet pedig a hátad mögé téve. 6 darab ametiszt energia hálóját érdemes egy rózsakvarccal kiegészíteni amit helyezzünk a szívünkre.

Amikor elhelyezkedtél vegyél egy jó nagy mély elengedő levegőt ésfigyelj a lélegzetetedre.

 

Utazás a gyönyörű kristálymezőre – meditáció

És most induljunk el a végtelen nyugalom és béke mezejére ahová a kristályok vezetnek minket.

Képzeld el amint egy erdei ösvényen sétálsz és vedd észre a természet szépségeit. Amint magad elé pillantasz apró pontok csillogását látod. Észreveszed, hogy ezek az apró fénypontok az ösvényt szegélyező köveken megcsillanó fény. Ahogyan lépdelsz újabb és újabb fénypontok gyúlnak így vezetve téged; elvezetnek egy gyönyörű kristálymezőre.

A kristálymező fennséges színekben csillog, hirtelen nem tudod, hogy honnan jön a fény, a kristályok sugározzák feléd vagy azokon visszatükröződik a napfény.  Látod itt a lila ametiszteket mindenféle árnyalatban pompázni, a tökéletesen átlátszó hegyikristályt, a rózsaszínes fényű rózsakvarcot és más szépséges kékes ásványokat is. Itt tökéletes biztonságban vagy, gyönyörködj és élvezd a fények a szivárvány minden színében pompázó csillogását.

A kristálymező közepén észreveszel egy hatalmas ametisztet, amely fennséges mély ibolyalila színével hívogat téged. Sétálj oda és érintsd meg. Érezd, ahogyan a belőle áradó lila fény teljesen körbefog, átmossa gondolataidat, megnyugtatja szívedet, lelkedet és elmédet. Kérhetsz most iránymutatást és inspirációt is.

Az ametiszt fényei lassan halványodni kezdenek, amely azt jelzi, hogy lassan ideje visszaindulni. Köszönd meg a gyönyörű ametisztnek és a többi kristálynak, hogy elvezettek ide és fényeikkel támogattak téged. Sétálj vissza az ösvényen ami ide jöttél és lassan, fokozatosan térj vissza fizikai valóságodba.

Mielőtt kinyitod a szemedet vegyél néhány mély levegőt, nyújtózz, mozgasd meg kezedet és lábadat, dörzsöld össze tenyered és maszírozd át vállaidat.

Egy kis időre szükséged lehet mielőtt kinyitod szemeidet. Engedj annyi időt magadnak mindennapi tudatosságodba való visszatéréshez amennyire szükséged van. Igyál egy kis vizet, esetleg egyél valami édeset, hogy leföldeld magad.

 

Az ametiszt kristály üzenete: „Megtisztítom és összerendezem gondolataidat és aktíválom spirituális elmédet!”

Share This