Rózsakvarc és Chamuel arkangyal

Angyali kristályok – írta Hazel Raven

Ebben a hónapban Hazel egy nagyon fontos témának szenteli  cikkét, a Szeretetnek és kedvenc angyalának Chamuelnek.

A szeretet nagyon fontos életünkben. Amikor szeretet van az életünkben sokkal jobban érezzük megunkat számos módon. Életünk során különböző féle szeretet tapasztalunk meg. Szerelmet partnerünk irányában, szeretjük  családunkat, barátainkat és háziállatainkat. A szeretet gyakran feltételekhez kötött vagy másoktól függ, ezért a veszteség mély fájdalmát éljük meg, amikor nincs más aki viszont szeressen. Hazelt gyakran kérdezik arról, hogy milyek kristályt vagy angyalt szólítsuk a szeretetteli partnerkapcsolat bevonásához, és különösképp hogyan találjuk meg a Lelkitársat vagy Ikerlángot.

A lélektárs az a személy, aki iránt természetes mély  vonzalmat vagy kompatibilitást érzünk. A lélektársak a lélek családunk tagjai, azok akikkel sok tapasztalatot gyűjtöttünk össze és gyakran közös életet éltünk. Segítenek nekünk a fejlődésben és a növekedésben, alakítják és átalakítják a karmát. Amikor a Forrás által megteremtődtünk csoportokban jöttünk létre. Ebben a csoportban lévő lelkek lélektársként ismertek, azonos frekvenciával vagy rezgéssel rendelkeznek.  A lélektárs olyan valaki, akihez lelki szinten nagyon közel állunk, akivel valószínüleg sok közös életet töltöttünk el. Egymás iránt mély szeretetet érzünk és egy tartós spirituális kötődést. Életünkben számos lelkitársunk lehet akár egy időben, ők azért kerülnek az életünkbe, hogy segítsék spirituális fejlődésünket.

A másik vonatkozó koncepció az Ikerláng vagy ikerlélek, akiről azt tartják, hogy az igazi lélektárs. Az ikerláng szó szerint a lelkünk másik fele. Azt tartják, hogy az ikerlánggal való kapcsolat a legteljesebb az összes kapcsolatunk közül. A lélek fejlődése határozza meg az ikerlánggal való találkozás és együtt maradás lehetőségét. Az ikerlánggal való találkozás felgyorsítja a spirituális növekedést és a lélek fejlődését.

A rózsakvarc megerősítése: „ A lelkem az univerzális szeretet és béke zenéjére táncol ”.

És most a tudomány:

Kémiai összetétel: szilicium-dioxid SiO2        Kristályrendszer:  trigonális              Keménység: 7

Jelleg: általában nagy tömbökben bányásszák, a titánium és mangán szennyeződés adja a kristály rózsaszín színét. Ezek a szennyezők azonban akadályozzák a nagy egyéni kristályok növekedését. A nagyobb rózsakvarc csúcsokat a nagy nyers tömbökből  csiszolják.

Szín: Világostól sötét rózsaszínig.  A csillag rózsakvarc rutil tartalmának köszönhetően aszterizmust mutat. Ez a csillag hatás a csiszolt felületen látható ahogyan a fény megtörik.

Kulcsszó: Szeretet

A rózsakvarc az egyik legvonzóbb változata a kvarcoknak. A rózsakvarc általában túl világos vagy homályos csiszolt drágakő készítéshez, azoban néhány megfelelő tisztaságú és színű különleges darab előfordul drágakő készítéshez. A legtöbb ilyen rózsakvarcot kabosonként alkalmazzák, ahol a tisztaságnak nem olyan jelentős a szerepe mint a színmélységnek. A rózsakvarc szintén nagyon kedvelt ásvány dísztárgy készítéséhez; gömböt, piramist, gyógyító pálcát és obeliszkeket is faragnak belőle.

Rózskristályos rózsakvarc akvarcot Braziliában, Madagaszkáron, USA-ban (Dél-Dakota) és Indiában bányásznak. Brazilia az egyetlen olyan hely, ahol szépen fejlődött kristályos rózsakvarc  található. A rózsakvarcról azt tartották, hogy csak tömbösen növekszik elsődlegesen pegmatitos közegben. A kristályok jelenlétének hiánya kissé rejtélyes, hiszen a makroszkópikus kvarcok jól fejlett kristályokká növekednek egyéb változataikban. A kristályos rózsakvarc annyira gyönyörű, hogy amikor az első ilyent megtalálták a világ minerológusai hamisnak könyvelték el és figyelmen kívül hagyták.

Fizikailag: a csodás rózsakvarc ot régóta hatékonyan használják a szív gyógyítására minden szinten. Hasznos azoknak akiknek elfáradt a lelke, Alzheimer kórban, demenciában, Parkinson kórban szenvedőknek. Fájdalom csillapításra is előnyös, valamint égési sebek és forrázási sérülések gyógyítására is. Fantasztikus drágakő esszencia készíthető belőle, ami fiatalon és rugalmasan tartja a bőrt.

Érzelmileg:  a rózsakvarc lágy szeretet energiát áraszt, amely nyugtatólag hat az érzelmekre. A rózsakvarc rezgése vagy a jellemző rezonanciája remek bármilyen bántalmazás esetén. Kíváló középkori életút válság esetén, amikor a régi minták feloldása és átértékelése szükségszerű. Minél világosabb a rózsakvarc színe annál szélesebb, magasabb és mélyebb a belőle áradó szeretet rezgése. A nagyon világos természetes rózsakvarc magasan hangolt és érzékeny, a spirituális beteljesedés igéretét hordozza.

Mentálisan: a rózsakvarc nagyon jó a gyerekeknek, az újszülötteknek és a megszületendő magzatoknak. Ideális azok számára is akik belső gyermeküket hozzák felszínre vagy bármilyen új vállalkozás létrehozásához. A rózsaszínben lévő piros aktíválja az energiát, míg a fehér spiritualizálja a törekvést.

Pszichésen: a rózsakvarc teljes mértékben egyensúlyozza az érzelmi testet. A szeretet rezgésére való ráhangolódáshoz alkalmazzák. A rózsakvarc aktívan dolgozik a szív csakrán, lágyan tisztítja és átalakítja az önértékeléssel, magabiztossággal és önmagunk elfogadásával kapcsolatos minden eltárolt negatív energiát. A szépséges rózsaszín mandalájában a remény sugarát hordozza. A rózsaszín melegség felold minden ellenállást, megengedővé tesz, hogy a szívünk minden szegletébe befogadjuk a szeretet teljes megvalósulását. Lehetővé teszi a pozitív energia integrálódását a csakra rendszer mind a hét szintjén. A pozitív energiáját  a szeretetnek, együttérzésnek, az egység megértését a sokféleségben, a toleranciát, megbocsájtást és végső soron az univerzális szeretet és ön-szeretet tökéletes kifejeződését a mikro- és makrokozmosz minden szegletében.

Spirituálisan: a csillag rózsakvarc a rózsaszín sugár legerőteljesebb drágaköve, épp ezért  a kristályterapeuták és az angyali s mesteri energiákat közvetítők áhított kristálya. A csillag rózsakvarc  szerkezetében lévő rutil tűkristályok megállítanak minden külső nem-kívánatos zavaró energiát mind a fizikai, mind a spirituális világból. A rutilt a negatív energiák kiszorítása által gyógyításra és az aura egyensúlyozására használják. A fizikai, éteri és asztrál testeken fejti ki hatását.

Mágikusan: számos ember, aki az angyalok ösvényét tapossa igazán szenvedélyes az isteni rózsaszín erő fizikai megnyilvánulása iránt. Ideális magunkkal hordani vagy viselni a rózsakvarcot stresszes helyzetekben. Műtét vagy fogorvosi kezelés  után is jó ha használjuk. A rózsakvarc  megnyugtat, lecsillapít, békét teremt. Könnyen hozzáférhető és nagyon hasznos, egy igazi ajándék kristály. Számos kristály kedvelő hord magánál néhány plusz rózsakvarcot, hogy másoknak ajándékozza stresszes időszakokban. A rózsakvarc szerény is, alázatra tanít a feltétel nélküli szeretet rezgésének megértése által.  Jó szövetséges a feszült, nehéz időkben, amikor az élet csak egy hosszú kínlódás.

Meditáció: a Braziliából származó jól fejlett kristályos rózsakvarc igazán csodás és különösen a rózsaszín sugár energiájának továbbítására fókuszált. Drágakő esszencia készítésére, Föld gyógyító szertartások és piramis aktíválásokhoz is használják. Energiája megváltoztathatatlan és nem úgy mint a normál rózsakvarc esetében soha nincs szükség a  hagyományos tisztítási eljárásra, csak a szándék általi könnyed tisztításra. A bolygó számos különleges pontján helyezték el a világbéke érdekében. A szeretet talizmána.rózsakvarc angyal medál

Egyéb információ: kíváló kristály krízis esetén. Számtalanszor feljegyezték, hogy rossz hír esetén a rózsakvarc medál széttört viselője nyakában. Ez a kő igazán tudja hogyan szeressen, még az ’áldozati’ szeretetet is megtanítja. Áldozatot hoz érted, inkább eltörik, mint hogy a szíved törjön meg.

Elhelyezés: önértékelés növelése és mély ellazulás érdekében  helyezzünk 12  rózsakvarcot (koptatott marokkövet) egyenletesen testünk köré. Csukott szemmel pihenjünk amíg a kristályok közt vagyunk. Viseljük medálként védelemhez vagy nehéz érzelmi időszak során. Helyezzünk egy nagy darab rózsakvarcot a hálószobákba , így betölti otthonunkat a szeretet rezgésével. Az íróaztalra elhelyezett rózsakvarc a munkahelyen harmóniát teremt.

Tisztítás: tartsuk a követ jónéhány percig folyó víz alatt és vizualizáljuk ahogyan az egyensúlytalanságok kimosódnak. Azután tegyük a napfényre megszáradni.

Angyal: Chamuel arkangyal (Kamael)

Nevének jelentése: ’Aki Istent látja’

Chamuel arkangyal öleléseAz isteni arkangyal fellobbantja és kiterjeszti a tiszta feltétel nélküli szeretet lángját a szív csakrádban. Ez a láng felold minden ellenállást amit még hordozol, hogy bekövetkezhessen a feltétel nélküli támogató szeretet teljes manifesztációja a szív csakra rendszerében.

Chamuel arkangyal fénytemploma St Louis, Missouri, USA felett van. Kérheted, hogy álmodban gyakran látogasd meg ezt a helyet, azért hogy a szív csakrádat átalakítsa a szeretet. Boldogan és pozitívan fogsz ébredni – lehet, hogy még az álmaidra is emlékezni fogsz. Ez a technika különösen erőteljes, ha helyzeteket vagy embereknek kell megbocsájtanod és elengedned.

Chamuel arkangyal minden kapcsolatunkban segítségünkre van, különösen életet megváltoztató kapcsolati szituációkban, mint konfliktusok, válás, gyász vagy munkahely elvesztése. Chamuel arkangyal abban is segít minket, hogy értékeljük a meglévő szeretetteli kapcsolatainkat. Kérjük  Chamuel arkangyalt, hogy támogasson a ragyogó, örömteli és egészséges szív csakra fejlődéséhez. Chamuel arkangyal segíti a lélektársak és ikerlángok találkozását. Emlékezzünk arra, hogy az angyalok legfontosabb üzenete: “az élet legfontosabb célja a szeretet”.

Megerősítés: “Chamuel arkangyal, kérlek lobbantsd fel és terjesztd ki a tiszta feltétel nélküli szeretet lángját a szívemben!”

 

© Hazel Raven, minden jog fenntartva. Fordította Perneczky Andrea

A cikk forrása:  Silent Voices magazin 2011 július

 

Share This