A rubin a július drágaköve és egyben az oroszlán jegyhez is társítják. A ragyogó vörös színű korund (aluminium-oxid) a gyémánt után a második legkeményebb ásvány, Mohs skálán 9. A vörös átható színét a króm nyomelem adja, olyan mint maga a lángoló tűz, amikor teljesen átlátszó a drágakő. Neve tüzet jelent, a rubeus szóból ered.

A rubin üzenete: megengedem az életem iránti szenvedély fellángolását és az életerő szabad áramlását! 

 

A rubin maga a szenvedély, viselőjét intenzív kreatív energiával tölti fel, felderít és segít új utakra lelni. Bátorsággal tölt fel és fellobbantja az életkedvet. A rubin ereje határozott, előrevivő, így hasznos lehet új feladatok elinidításakor is hiszen támogat saját erőnk kifejezésre juttatásában, és plusz erőt nyújt amikor még több kitartásra van szükségünk.

 

Testi szinten a rubin elsősorban a reproduktív szervekre van hatással , és természetesen a vérképzésen és keringésben is jelentős szerepe van. A rubin a tűz erejével átmelegít, segíti az életerő megfelelő áramlását. Magas vérnyomás és gyulladás esetén kerülni kell.

A rubin a gyökércsakrához kapcsolható, különösen a nem átlátszó nyers kövek esetén. A rubin arra inspirál, hogy legyőzzük kishitűségünket és élvezzük az életet.

 

A rubin kristálytiszta rezgésére tudatosan ráhangolódva és energiájának irányításával a gyökércsakra erejét felemelhetjük a szívünkbe és így átalakíthatjuk odaadássá, mély tiszteletté. A rubinvörös fénysugár a bennünk élő Isteni akarat fellángoltatásában is segítkezik.

A rubin angyala: Uriel arkangyal

 

 

Share This