A rutilkvarc egy hegyikristály módosulat, amelybe rutil szálak azaz titánium-oxid épül be. Maga a rutil kristály általában vöröses, arany, barna vagy fémes fekete. A rutilkvarcot vénusz hajnak, angyalhajnak is nevezik.

Amikor kvarcban kristályosodik, tehát a rutilvarc megjelenése nagyon változatos, mert a rutil kristályok ezüst, arany és vöröses színű szálakat is létrehoznak, és ezen szálak milliónyi elrendezésben rutilkvarc_csucsmutatkoznak meg.

Van, hogy a hegyikristályt kuszán, sűrűn átszövik a rutil szálak, de előfordul, hogy csillagot vagy más formát alkotva csak néhány szálacska látszódik.
A rutilkvarc a föld és az ég összekapcsolódását is szimbolizálja, hiszen a titániumszálak antennaként működnek. Kívánságainkat segít eljuttatni az égiekhez, míg a magasabból mennyei rezgéseket és útmutatást horgonyozhatunk le általa. A hegyikristály a kapcsolatot pedig felerősíti, stabilizálja. A rutilkvarc, úgy mint a tömjén, tisztítja az aurát és a finomenergetikai testeket, ezáltal stabilizálja az érzelmi állapotot.

Naisha Asian, amerikai kristályterapeuta szerint a színe jelzi, hogy a testben hogyan irányítja az energiát. Az ezüst színű fokozza az intuitív képességeket, míg az arany inkább a kreatív energiákat aktíválja és a teremtő erő befogadását.

Leginkább a hetedik vagy a korona csakrához társítható, de bármely energiaközpont tisztítására és egyensúlyozására alkalmas. A rutilkvarc előnyös a gyógyulási folyamatokhoz, a testben sejt szinten fejti ki hatását.
A rutilkvarc fénnyel tölti fel az egész lényünket, remekül alkalmazható meditációhoz és intuitív oldalunk megnyilvánításához. Általa összekapcsolódhatunk az Isteni tervvel, a Teremtővel.

Azt tapasztaltam, hogy a rutil tűk elhelyzkedésének, formájának is van jelentősége, ezért amikor ilyen kristályt vásárolsz szánj rá időt és tényleg találd meg azt a darabot, ami leginkább felkelti kiváncsiságodat!
Az egyik jobban tud antennaként működni, a másik inkább az éter test sérüléseit tapasztja be, mint egy kötés, míg egy következő pedig robbanásszerűen tágítja a tudatot, és így a teremtési folyamatokat.

A rutilkvarchoz a tömjén illóolaját társítottam, bár a legtöbb szaktekintély a a tömjént gyémánttal és más magas rezgésű kristályokkal kapcsolják össze. Erről az Aromatika magazin második számában írtam részletesebben.

Dédelgesd a kristályodat, ismerkedj vele és meditálj vele többször, hogy felfedje az egyedi üzeneteit!

Share This