Angyali kristályok – Smaragd

A tavasz az újjászületés, megfiatalodás és az új növekedésének időszaka, amit semmi sem fejez ki jobban, mint a smaragd kristály átható, intenzív zöld árnyalataival. Május születési köve a smaragd.

A smaragdnak már régóta jelentős gyógyító erőt tulajdonítanak, tehát nem véletlen, hogy ez a kristály a leghatalmasabb gyógyító angyal Rafael választása.

A smaragd megerősítése: „Isteni intelligencia vezet életem minden aspektusában!”

A smaragd legalább 4000 éve nagyra becsült drágakő fantasztikus színe és misztikus tulajdonságai miatt. A Jelenések Könyvében a Biblia azt mondja, hogy Isten trónja smaragdból van. Az egyiptomi Toth legendás misztikus tudását smaragd táblákba vésték. A misztikus hagyományokban a smaragd kristály az örök forrás és halhatatlanság szimbóluma. Az Egyiptomiakról ismert, hogy smaragdba vésték az örök fiatalság szimbólumát és ezeket a talizmánokat a halottakkal együtt temették el. Egyiptomi smaragdot kb 2000 évvel Kleopátra születése előtt is bányásztak, azt mondják ez volt kedvenc drágaköve. Azt tartják, hogy a papi méltóságok melldíszének a smaragd az egyik drágaköve.

Az ókori Rómaiak termékenységet, újjászületést társítottak a smaragdhoz, Vénusznak az szépség és szerelem istennőjének ajánlották.

India méltóságos moguljai köztük Jahan Sah, aki a Taj Mahal építője is oly nagy becsben tartotta a smaragdot, hogy vallási szövegekben is feljegyezték és talizmánként viselték a követ.

A tudomány:

Kémiai összetétele: berillium-aluminium-szilikát (Be3Al2Si6O18)

Kristályrendszer: hexagonális, keménység: 8

Jellemzők: A smaragd a berill csoport szépséges zöld ásvány változata. Gránit és pegmatit kőzetben alakul ki, zöld színét króm és vanádium atomok eredményezik, ami a tejszerű fűzöldtől a sötét átlátszó mélyzöldig terjed.

Az átlátszó smaragd meglehetősen ritka, így értékesebb még a gyémántnál is. A magas minőségű átlátszó kövek ritkaságuk miatt a drágakő kereskedelmen keresztül elérhetőek, az olcsó opálos, zárványos smaragdok aránylag könnyen beszerezhetők. A legszebb smaragdok elsősorban Kolumbiából származnak, de Afrikában, Braziliában és Oroszországban is jó minőségűeket bányásznak.

A smaragd neve a görög ‘smaragdos’ szóból ered ami egyszerűen ‘zöld követ’ jelent.

Kulcsszó: gyógyulás

A smaragd kristály hatásai:

Fizikai szinten a smaragd felgyorsítja a gyógyulási folyamatot tisztító és méregtelenítő hatása révén.

Érzelmileg a smaragd enyhíti a mély rejtett félelmeket és a szorongást, és lágyan oldja a bánatot és fájdalmat.

Mentálisan: a smaragd bölcsességet, értelmet és tiszta felfogást biztosít a beszűkült gondolatok elengedése által.

Pszichésen: feloldja az értéketlenség érzését, így befogadóvá tesz az igazi bőség beáramlására

Spirituálisan: segít befogadni a spirituális áldásokat, amelyek életedbe áramlanak a nyitott, kiengyensúlyozott, harmónikus és együttérző szív csakrán keresztül.

Mágikusan: a smaragdot próféciához és jövőbelátáshoz társítják.

Meditáció:  kitisztítja a túlhaladott viselkedési mintákat, így hasznos meditációs eszköz.

Egyéb információ: Manifesztáció – céljaid megvalósításához helyezz egy smaragdot a célodat ábrázoló fotó vagy rajz mellé az oltárodra.

Elhelyezés: a smaragdot ékszerként rendszerint aranyba foglalva viselik, vagy csakra elrendezésben, vagy meditációs eszközként. A smaragdot gyűrűbe tradicionálisan aranyba foglalják és a bal kéz kisujján viselik a kommunikáció segítéséhez és a szégyenlősség levetkőzésére.

Smaragd esszencia készítéséhez kristálytiszta smaragdot kell használni. Nagyon gyors az energiája, a szív csakrában vagy érzelmi testben makacs, megrekedt energia minták kitisztítására lehet használni.

Tisztítás: tartsuk a követ jónéhány percig folyó víz alatt és vizualizáljuk ahogyan az egyensúlytalanságok kimosódnak. Azután tegyük a napfényre megszáradni.

 

Rafael Arkangyal

Rafael nevének jelentése: “Isten meggyógyította”

Rafael arkangyal színe a smaragdzöld sugár, ami a gyógyításhoz és harmóniához kapcsolódik.

A szív csakra (anahata) – a levegő elem – a feltétel nélküli szeretet kiegyensúlyozott kifejeződése önmagunk és mások irányába.

Rafaelt az angyali birodalom orvosaként ismerik, isteni gyógyító, aki képes bennünket megyógyítani, és segít megtalálni a belső útmutatást, szeretetet, együttérzést és szépséget.  Arra ösztönöz, hogy segítsünk másoknak is a gyógyulásban.

Rafael arkangyal csodálatos “fénytemploma” Portugáliában Fatima fölött található.

Rafael gyógyulást és teljességet hoz testünknek, lelkünkek és szellemünknek gyógyító angyali seregei által. Rafael vezet minket a gyógyítói munkában, legyen szó hagyományos orvoslásról vagy alternatív gyógymódról.

Rafael lágyan harmónikus útra vezet és így segít a csodák ösvényére lépni. Lelkünk gyógyulása magában foglalja kapcsolatainkat, a múltat, jelent és jövőt, mert a gyógyulás akkor válik teljessé, amikor ráébredünk és megértjük azt, ahogyan másokkal viselkedünk úgy bánunk valójában önmagunkkal is. Rafael arkangyal smaragdzöld színétől való idegenkedés mindig azt mutatja, hogy érzelmeink nyugtalanok és így az érzelmi test sérültté válik.

Rafael energiája nagyon békés és támogató, ugyanakkor erőteljes amivel kiűzi a démonokat is.

Megerősítés: “Rafael arkangyal kérlek támogasd testemet, lelkemet és szellememet hogy kiteljesedjek!”             

 

Angyali Kristályok – írta Hazel Raven a Silent Voices Magazine számára

© Hazel Raven, minden jog fenntartva. Fordította Perneczky Andrea

Share This