Angyali Kristályok  – Szerafinit

 Írta Hazel Raven a Silent Voices Magazine számára ( 2011 április)

 

A szerafinit a klinoklór New Age mozgalomban használt neve, amely egy hidratált magnézium,- aluminium,- vas-szilikát. Keménysége 4 körül van, kristályszerkezete monoklin. Szibériában a Bajkál tó körüli területen bányásszák. Nevének eredete a görög klino (ferde) és chloros (zöld) szavakból származik. A szerafinit név a fehér csíkokból származik, melyek sokszor ezüstszínű angyaltollként, angyalszárnyként vagy angyali fénylényként jelennek meg. A Szeráfok a legmagasabb angyali rend.

 

A szerafinit mély bársonyos zöld színű kő mágikusan ezüstösen csillogó csipkézettséggel, ami gyakran kecses szárnyakra emlékeztet. Mivel a szerafinit könnyen darabolható és csiszolható gyakran formálnak belőle gömböt, kerek vagy ovális kaboszont, szív alakot, gyógyító pálcát és medált.

 

seraphinite

 

Véleményem szerint a szerafinit korunk egyik elsőrendű gyógyító köve. Egészen a legmagasabb gyógyítási szintig aktíválja az angyali kapcsolatokat. Továbbá a két fő energia csatorna dinamikus méregtelenítője – a női Idáé és a férfi Pingaláé – amelyen keresztül az energia felfelé áramlik a gerinc mentén. A jin-jang egyensúlyt és a szívcsakra stabilitását biztosítja, amely lehetővé teszi a szív- és koronacsakra összehangolását és a korona csakra megnyitását. Ez a tisztulási folyamat gyors eredményt hoz a régi stagnáló energiablokkok felodásában és így az új tiszta energia gyorsan tud a csakrarendszerbe és a spirituális gerincbe beintegrálódni.

 

Spirituálisan: a szerafinit energiája bájosan női természetű, és segíteni tud abban, hogy az Isteni Női tudatosságot nagyobb mértékben tapasztald meg. Azt javaslom, hogy meditálj egy szerafinit kővel és kérd, ezzel az energiával a kapcsolat felvételt. A legtöbben arról számolnak be, hogy női alakot látnak virágdíszbe burkolózva.

 

Mentálisan: eltávolítja a mentális testbe mélyen beépült gondolatmintákat, és kitűnően segíti az eltévedt embereket akik úgy érzik kicsúszott a lábuk alól a talaj.

 

Pszichésen: a szerafinit a szív csakra finomabb energiaszintjein fejti ki hatását, finomítja kapcsolatunkat az univerzum angyali erőivel.

 

Érzelmileg: segít a negatív érzelmektől megszabadulni. Különösen hasznos párkapcsolati viharok idején, mivel segít megérteni, melyek saját érzéseink és melyeket vetítették ki ránk. Enyhíti az elkülönülés és elhagyatottság kellemetlen érzését.

 

Fizikailag: a vér tisztítása által gyógyulást hoz a test minden szintjén. Ellazítja a vállakat és a mellkas felső részét, mely jobb tüdőfunkció révén növeli a vér oxigénszintjét.

 

Mágikusan: a zöld növekedést, tisztaságot, természetet, tágulást, szabadságot és harmoniát szimbolizál. A szerafinit lágyan serkenti a növekedést, támogatja a szeretetet és barátságot. Feloldja a a tér és idő határait, megkönnyíti a tisztánlátó képességek feltárását. A szerafinit ideális társ a szabadtéri meditáláshoz, mágikussága által segít azt érezni, hogy jó élni. Segít küszködés nélkül sikert elérni azáltal, hogy harmonizálja a szív vágyait a lélek megvilágosodásának valódi vágyával.

 

Elhelyezés: katalizátorként gyógyít minden régóta fennálló rossz fizikai állapotot. Helyezzük a szívcsakrára vagy viseljük hosszabb ideig medálként a legjobb eredmény érdekében.

 

Kristály elrendezés: helyezzük a szerafinitet a szívcsakrára az angyali szférák finom rezgéseire való hangolódáshoz.

 

  1. Ha az idő során a szívcsakra stresszel terhelté válik kevésbé lesz képes befogadni és feldolgozni a megfelelő energiát. A szívcsakra megnyitásához, tisztításához és egyensúlyozásához helyezzünk el egy szerafinit darabot erre a csakrára. A szerafinit köré helyezzünk el négy kicsi hegyikristályt csúcsukkal kifelé mutató irányba. Hagyjuk így 20 percre.

 

  1. A Föld és az elemi királyságra (tündérekre) való hangolódáshoz helyezzünk el egy szerafinit kristályt a szívcsakrára, egy füstkvarcot a torokcsakrára és egy másik füstkvarcot a lábfejek alá és közé az élmény stabilizálásához. Hagyjuk így 20 percre.

 

  1. Szerafinit test elrendezés a magasabb inspirációhoz és felső vezetésre való hangolódáshoz szolgál. Helyezzünk el egy szerafinit kristályt a szívcsakrára és egy moldavitot a homlokcsakrára. Hagyjuk így 20 percre. Ha fehér anyagra fekszünk az felerősíti a hatást.

 

Készítsünk magunk mellé elérhető távolságba földelő köveket, amelyek finoman visszahoznak a mindennapi éber valóságba. A füstkvarc, apacskönny és fekete turmalin kitűnő kő földeléshez.

Töltsd fel ezt a kristályt úgy, hogy óvatosan egy kisebb követ egy nagy kristály csoportra helyezel. Alternatív megoldásként a szerafinit köré helyezz hegyikristály csúcsokat úgy, hogy csúcsuk befelé mutat és hagyd így 24 órára.

Egyéb információ: a szerafinit puha kő, biztosnságosan más kövektől külön tárold, mert azok megkarcolhatják.

Tisztítás: tartsuk a követ jónéhány percig folyó víz alatt és vizualizáljuk ahogyan az egyensúlytalanságok kimosódnak. Azután tegyük a napfényre megszáradni.

Megerősítés: „testem minden egyes sejtje tökéletes harmoniában működik együtt a tökéletes egészség érdekében”.

 

Angyal:

Szeráfok a dionüszoszi hierarchia és a zsidó törvény szerint is a legmagasabb angyali rendbe tartoznak. A szeráf szó „felbujtót” jelent, amely a héber saraph („égő”) szóból származik és ők az „isteni” tűz, szeretet és fény angyalai. A szeráfoknak megvan a hatalmuk ahhoz, hogy megtisztítsanak minket a villámcsapás és a tűz erejével – ezek Isten kendőzetlen fényei és a hatalmas megvilágosítók. Isten mellett ők a legtöbb fénnyel teli teremtmények. A Bibliában ők hozzák el az izzó szenet, hogy ajkaira helyezve megtisztítsák Ézsaiást. Abban a pillanatban minden karmájától megtisztult. A szeráfoknak hat szárnya van, körülveszik Isten trónját és folyamatosan éneklik a Trisagiont, egy dicsőítő himnuszt, amely annyit tesz: „Szent vagy, szent vagy, szent vagy”. A szeráfokat Szerafiel arkangyal uralja, akit a „Béke Hercegének” hívnak, illetve Metatron arkangyal, aki a Keter (korona) felett elnököl a kabbalisztikus Életfán. Metatron arkangyal a küszöb őrzője. Mögötte az űr van, alatta pedig az arkangyalok. Metatron arkangyal a legfontosabb vezetőnk a szakrális geometria megértéséhez. Azt tanítják, hogy Énoch prófétaként öltött emberi testet. Metatron arkangyal a szeretet útja, az életfa őrzője. Fényörvénye olyan hatalmas és vakító, hogy gyakran a napnál is fényesebben ragyogó tűzoszlopként érzékeljük. Szerafiel arkangyal támogatja a „Fényhozókat”, azokat akik a felemelkedés útját járják, hogy növeljék fényüket és így rezgészámukat.

 

 

© Hazel Raven, minden jog fenntartva. Fordította Perneczky Andrea

 

Share This