Angyali Kristályok – Ametiszt

A gyönyörű ametiszt bármely helyzetben kíváló gyógyító kő, legyen szó fizikai fájdalomról vagy kimerültségről. A lila ametiszt a spirituális védelem és tisztaság kristálya. Használható a szenvedélybetegségek csillapítására és rossz szokások megfékezésére is. Az ametiszt tökéletes a fizikai környezet rezgésének emelésére és a meditáció elmélyítéséhez.

 

Ametiszt megerősítése: „Eredeti szellemi ötletekben és isteni inspirációban bővelkedem! ”

Az ametiszt széles körben kedvelt és elérhető lila kvarc változat, színét vastartalma adja, halványlilától (Rose de France) egészen sötétbíborig terjedő árnyalatokban pompázik. Brazilia szolgáltatja a legtöbb ametisztet. Minősége, mint sok más drágakő esetében is, nagyban függ lelőhelyétől. Amerikából származó ametisztek gyakran nagy méretűek, míg az afrikai ametiszt kő kicsi, de színe intenzívebb. Ametiszt található még Ausztráliában, Szibériában, kanadában és Európában is. A Chevron ametiszt lila és fehér csikozottságot mutat.

 

Az ametiszt a kvarc csoportba tartozik. A kvarc a második leggyakrabban előforduló ásvány a feldspárok után a Föld kontinentális lemezében. Szerkezete  4 szilicium és egy oxigén kötéséből kialakuló tetraéderekből áll, melyek összekapcsolódva hozzák létre a végső kristályrendszert, melyben az oxigén 2 tetraéderhez is kapcsolódik, így a végső képlet SiO2.

A kvarcnak számos változata van, néhány közülük féldrágakő. Különösen Európában és a Közel-Keleten a kvarc változatokat leggyakrabban ékszerkészítéshez használták évszázadokra visszamenően. Keménysége 7, így kíváló ékszerkészítéshez.

 

Ametiszt kulcsszói: spirituális, isteni kapcsolat, tisztítás, védelem

 

Története: Plini szerint a követ színe alapján nevezték el, mely közelít de nem egészen azonos a bor színéhez. Azt is mondják, hogy neve a görög ’amethustos’ szóból ered, melynek jelentése ’nem részeg’. Azt tartották, hogy a kő viselője mentesül a túlzott alkoholfogyasztás hatásai alól.

Származását egy görög mitológiai legenda meséli el. Dionysost, a Mámor istenét, egy jelentéktelen földi halandó sértésével roppant mód felbőszítette egy napon, így megfogadta, hogy a következő halandón aki útjába kerül megbosszulja. Dühöngő tigriseket teremtett céljának eléréshez. Ametiszt, egy gyönyörű ifjú hajadon gyanútlanul útjába került, aki Diana istennőhöz igyekezett tiszteletét leróni. Diana egy tiszta csillogó kristályos kvarc szoborrá változtatta Ametisztet, hogy megvédje a tigrisek brutális mancsaitól. Dionysos könnye amint meglátta a szépséges szobrot kicsordult tettének bűntudatában. Az isteni könnycseppek borból voltak és a kvarcot lilára színezték, létrehozva a színes kristályt, az istenek drágakövét, amit ma ametisztnek nevezünk. Az ősi görögök úgy tartották, hogy az ametiszt megvéd az ittasságtól, csitítja a haragot és megszabadít a szenvedélyektől.

Ametiszt kő csodálatának története egészen a görög minoszi időszakra visszanyúlik (ie. 2500 körül), ahol ametisztet találtak és csiszolt kaboszonokat színarany gyűrűkbe foglaltak.

 

Az ametiszt kristály hatásai:

Fizikai szintenaz ametiszt széles spektrumú gyógyító energiával rendelkezik, így a legtöbb betegséget hatékonyan orvosolja. Enyhíti a fájdalmat, így bármely fájdalmas területre helyezhető. Csillapítja a fejfájást és a migrént – akik gyakran szenvednek fejfájástól általában tartanak néhány ametisztet a hűtőben, hogy kéznél legyen amikor szükséges. A hideg ametisztet helyezzük a halántékunkra.

Érzelmileg az ametisztnek nyugtató hatása van, enyhíti a stresszt és az érzelmi kimerültséget. Gyorsan stabilizálja a szétszórt, rendezetlen gondolatmintákat és segít azoknak akik érzelmileg csapongók. Csillapítja a szenvedélyeket és szenvedélybetegségeket.

Mentálisan: nyugtatja és összpontosítja a hiperaktív elmét. Növeli a mögöttes kérdések megértését.

Pszichésen: magas rezgése miatt  elősegíti a meditációs gyakorlatokat.

Spirituálisan: a harmadik szemre (homlok csakra) helyezve enyhíti a pszichés kiégettséget és spirituális kimerültséget.

Mágikusan: az ametiszt kristály közvetíti Szt Germain Ibolyalila Lángját. Az Ibolyalila Láng spirituális megtisztulást hoz, feloldja a karmikus terheket pl betegséget és megvéd az energetikai támadás ellen.

Meditáció:  az isteni tervvel összhangba hozza gondolatainkat és akaratunkat, így elősegíti a spirituális fejlődést.

 

Egyéb információ: az ametiszt tökéletes kristály a fizikai környezet rezgésének emelésére. Nagyobb csoportokat vagy geodákat elhelyzeve otthonunk bármely területére, gyógyító helyre vagy autónkba azt az érzetet kelti, hogy egy tiszta fény buborék ölel minket körbe és védelmez. Nálam egy méretes ametiszt geoda van elhelyzve a meditációs /gyógyító szobámban. Ametiszt medál vagy gyűrű viselése kiegyensúlyoz és elősegíti a jól-létet.

 

Elhelyezés: homlok és korona csakra.

Gyógyító elrendezés: az ametiszt átalakító hatása révén gyógyít. Tudatosan irányítva energiáját az ametiszt lebontja és átalakítja a blokkokat, stagnáló energiát. Fájdalomcsökkentő hatását újra és újra bebizonyítja, nem csalódhatunk benne.

A gyógyító kristályhálóhoz használjunk 12 darab egycsúcsú ametisztet. Egyet helyezzünk a fejünk felé (korona csakra), egyet két lábfejünk alá középre (földcsillag csakra), a többit pedig egyenletesen testünk köré csúcsukkal testünk irányába mutatva. Maradjunk ebben az energiában 20 percig vagy amíg intuiciónk súgja.

 

Tisztítás: tartsuk a követ jónéhány percig folyó víz alatt és vizualizáljuk ahogyan az egyensúlytalanságok kimosódnak. Azután tegyük a napfényre megszáradni.

 

Ametiszt angyala: Zadkiel arkangyal, a szabadság Ibolyalila lángjának angyala

Angyali Kristályok – írta Hazel Raven a Silent Voices Magazine számára

© Hazel Raven, minden jog fenntartva. Fordította Perneczky Andrea

Share This