A kövek tisztítása, feltöltése sok fejtörést okoz, mit és hogyan érdemes csinálni, nem beszélve a kristály programozás kérdéséről.

Nézzük hogy is van ez, mi a különbség és mire való ez a három folyamat.

Egy kedves olvasótól érkezett a kérdés az ametisztre vonatkozóan:

„A tisztítással és feltöltéssel kapcsolatban érdeklődnék. Úgy tudom, hogy telihold fényénél kell feltölteni, mert a naptól elmegy a színe. Hogyan is működik ez pontosan?”

Nem olyan rég több fórumon is beszéltem a tisztítás, feltöltés kérdéséről, de most akkor menjünk végig ezeken a témákon újra:

A tisztítás célja, hogy a kristályhoz tapadt energiákat, ami nem az ő tiszta rezgése eltávolítsuk.

kristaly_tisztitas

A kristályok persze, ha hosszabb időre békén hagyjuk őket egy steril helyen, ezt maguktól is megcsinálják, de ilyen környezetet otthoni körülmények közt nem tudunk biztosítani, hiszen a térből is hozzátapadhatnak dolgok.

A másik megoldás, hogy a természet lágy ölére bízzuk a folyamatot, a napra, szélre, esőre és a föld erejére, ahol néhány nap vagy hét alatt a kő megtisztul, visszanyeri saját tiszta rezgését. Azonban, ha nem egy nyugodt kertes helyen laksz ez nehezen kivitelezhető, tehát marad a tudatos tisztítás a már ismert módokon. Ennek itt nézhetsz utána: www.kristalytanc.hu/tisztitas-es-feltoltes/

 

Ha egy kristály energiája tiszta, valójában feltöltésére nincs szüksége, ez inkább nekünk fontos. Gyakran érezhető, hogy tisztítás után egy kis időre ( néhány órára) a reggeli, délelőtti órákban kihelyezve őket a napfényre , akár ablakon keresztül, szinte felélednek, hisz actermészet ereje csodákat tesz.

Persze nem minden kő szereti a napot, legalább is hosszú időre nem. Vannak azonban olyan kövek, amik egyenesen élvezik ezt. Erről és a Hold energiájával való töltésről hallgasd meg az októberi webinárium részletét.

Visszatérve az olvasó kérdésre az ametiszttel kapcsolatban: megnyugtatásul – néhány óra napoztatás alatt nem fog kifakulni az ametiszt színe. A Holddal való töltés viszont nem biztos, hogy kedvező a kő számára, ezt érdemes megtudakolni magától a kristálytól. Erről is beszélek a rövid hanganyagban.

 

A kristályok színének változását ebben a cikkben részletesen taglalom.

 

Gyakran hallom, hogy reiki energiával is lehet tölteni a kristályokat. Nos, erről azt gondolom, hogy a töltés egy olyan folyamat, ami magától megtörténik a természet ereje által, emberi beavatkozás nélkül.

Ez ugye a reiki esetében nem áll fenn, hiszen azzal az erővel és az univerzális energiával, vagy forrással nagyon is tudatosan kell bánnunk, a szándék határozza meg a folyamatot. Ebben az értelmezésben ez az aktus egy programozás. Csak csendben kérdezem, hogy ezt miért is csinálja, aki csinálja? Ergo reikivel vagy isteni energiával tudatosan tisztítani és programozni lehet, aminek eredménye a kristály reiki/isteni energiával való feltöltése.

Share This