Az aura kvarcok a természet és a tudomány kapcsolódásának megtestesítői, mely során a természetes hegyikristályból gyönyörű színekben pompázó átütő erejű kristályok keletkeznek. Az Aura Kvarcok nagyon magas rezgésű intenzív fényhozók.

Színüket egy technológiai eljárással hozzák létre, mely nem pusztán egyszerű felületi színezés. Különleges fémes csillogásukat egy technológiai eljárással hozzák létre, mely nem pusztán egyszerű felületi színezés. A hegyikristályt speciális technológiai kezelésnek vetik alá, vákum és magas hő segítségével nemesfém gőzöket juttatnak  a kvarcba.

A különböző fém ionok jellemzően titán (Ti), platina (Pt), arany (Au), ezüst (Ag),  vas (Fe) összeépülnek a kvarc kristályszerkezetével. A bejuttatott fémtől függően alakul ki a kő színe, amelyben fellelhető egy szivárványos csillogás vagy a szivárvány teljes spektruma. Ez a néhány mikron vastagságú réteg nem kopik le, színe nem változik.

Az aura kvarcok számos változatban elérhetőek, legismertebbek az Opál (Angyal), Szivárvány és  Akva (víz) változat, de számos egyéb fajta is létezik mint Napfény, Rózsa, Mennyei lila (tanzin aura) és Királykék aura kvarc.

A kvarc és a nemesfémek kölcsönhatásából különleges erővel bíró kristályok születnek, melyek az átalakulás intenzív katalizátorai. A aura kristályok harmonizálják a csakrákat, feltöltik az energiatesteket és képesek az aurán keletkezett kisebb-nagyobb sérülések helyreállítására. Az egyszínűek, mint rózsa, akva napfény kvarcok pedig színük szerint még erőteljesebben hatnak egy-egy csakrára pl. a rózsa aura intenzíven nyitja a szívcsakrát.

Az aura kvarcokkal csak fokozatosan lépésről lépésre szabad haladni, medálként való viseléshez fokozatosan kell hozzászoktatni testünket, mert  rövid időn belül komoly változást képesek generálni.

Az aura kvarc kristályok igen nagy népszerűségnek örvendenek szépségük és rezgésük miatt, így  újabb szinű és sajnálatos módon lényegesen silányabb minőségű távolkeleti változatok is megjelentek.

Az eredeti technológia szabadalmi oltalom alatt áll, az USA-ból származó aura kvarcok esetében a gyártók/forgalmazók által ismeretes a legfőbb fém komponens, míg a távolkeleti másolatoknál eltérő fémkeverékeket használnak. Ezért energetikailag, metafizikai hatásuk tekintetében nem ugyanúgy viselkednek, mint az ismert változatok.

A technológiai eltérés miatt jóval alacsonyabb minőségű szivárványos aura kövek, fűzhető gyöngyök érhetők el a piacon (amelyek lekophatnak), gyakran az eredeti töredék áráért.

Ezért a Kristálytánc továbbra is USA-ból származó aura kvarcokat forgalmaz, melyek nagyon tiszta arkansasi hegyikristályok módosított változata. Az arkansai aura kvarc kristályok csiszolt és természetes csúcsok, különleges formájú természetes medálok és kisebb-nagyobb csoportok formájában megvásárolhatók személyesen ásványbörzéken vagy direkt kapcsolat felvétellel. Számos fotóban gyönyörködhetsz  a Kristálytánc Facebook oldalán.

Frissítve: 2018.április

Share This