Szent János által írt Jelenések könyve 12 féldrágakövet említ meg.

A Jelenéseket Szent János apostol Patmos (Görögország) szigetén kapta. Bár a könyv maga nem több mint 30 kis méretű oldal, tanításai megértéséhez és életünkbe való építéséhez néhány év is kellhet, hiszen nyelvezete nagyon szimbólikus, rejtett bölcsességet takar.

A Jelenések könyvében 12 féldrágakő szerepel név szerint a 21. fejezetben. Ez a rész az új városról, az Új Jeruzsálemről szól, ahol a kristályok megnevezésre kerülnek.

Melyek ezek a kristályok?

 

Az eredeti szöveg így hangzik:

 

“18. És kőfalának rakása jáspisból vala; a város pedig tiszta arany, tiszta üveghez hasonló.

  1. És a város kőfalának alapjai ékesítve valának mindenféle drágakövekkel. Az első alap

jáspis; a második zafir; a harmadik kálczédon; a negyedik smaragd;

  1. Az ötödik sárdonix; a hatodik sárdius; a hetedik krizolitus; a nyolczadik berillus; a

kilenczedik topáz; a tizedik krisopráz; a tizenegyedik jáczint; a tizenkettedik amethist.”

A Jelenések Könyve – Károli Gáspár fordítása

 

Azonban a felsorolt féldrágakövek nem pont ugyanazokat a kristályokat jelentik ma, ahogyan évszázadokkal ezelőtt leírták, mai értelmezésben erről a 12 kőről van szó:

 

Opál, lapisz lazuli, kalcedon, akvamarin, szardonix, karneol, topáz, krizopráz, peridot, cirkon, berill, ametiszt.

Vajon mi a jelentőségük ezeknek a köveknek a mi életünkben?

Dr. Nicholas C. Demetry amerikai holisztikus pszichiáter hosszú évek óta tanulmányozza ezt az írást és tanítja számos aspektusból szemináriumain. Én pedig igyekszem minél több tanítására eljutni, befogadni a tudást és alkalmazni a fejlődésem érdekében.

 

Dr. Demetry a tanfolyamán megmutatta , hogy a felsorolt 12 kristálynak milyen szerepe van az életünkben és hogyan tükrözik fejlődésünket.

A 12 kristály egy rendszert alkot, de számos módon lehet alkalmazni fejlődésünk érdekében. Akár egyesével ráhangolódva, magunknál tartva, vagy hagyományos kristályterápia módszerrel egyszerre többet a testünkre helyezve.

 

A megfelelő kiválasztásához hagyatkozhatunk intuíciónkra, vagy alkalmazhatunk számmisztikai módszert (erről bővebben egy másik cikkben lesz szó), vagy követhetjük azt a beavatási utat, amit a 12 kristály jelent.

 

Ezek a kövek meghatározott sorrendben egy teljes fejlődési cikluson vezetnek át minket két fázisban. Az első fázisban, hasonlóan az életfán való haladással, a jelen személysiség aspektusaival dolgozunk leginkább, rálátunk viselkedési mintáinkra és feltárjuk blokkjainkat. A második fázisban pedig igyekszünk személyiségünkbe integrálni az erényeket, a pozitív isteni minőségeket.

 

Természetesen minden kristály minden szintünkön, a fizikai, érzelmi , mentális és spirituális szinten kifejti hatását, amit tudatos ráhangolódással könnyen felfedezhetünk.

 

Ezen az úton kísérlek végig havonta megrendezésre kerülő meditációs estéken.

 

Januárban elindultunk a Jelenések könyvében leírt 12 kristály útján a fehér opállal. Februárban pedig folytatjuk a gyönyörű azúrkék lápisz lazuival.

A találkozón ráhangolódunk az adott kristályra, megfigyeljük milyen hatással van ránk és hogyan tudjuk üzeneteit az életünkben alkalmazni.
Várlak szeretettel és a kristályok fényével a meditáción!

Jelenkezéshez kérlek küldj üzenetet az info@kristalytanc.hu emailre.

 

És most a kristályokról egy-egy rövid gondolat:

 

Fehér opál

A fehér opál segítségével új tiszta lappal tudunk nekiindulni az előttünk álló feladatoknak. A fehér opált közönséges opálnak is nevezik, és nem összekeverendő a nemes opállal. Nem irizál, de mégis fennséges.

A fehér opáltól úgy érzezheted magad, mintha egy hóval borított hegycsúcson lennél: végtelen nyugalom, tisztaság, csend és bármerre elindulhatsz.

 

Lápisz lazuli

A lápisz segít rávilágítani azokra a dolgokra, amik megakadályoznak a továbblépésben.

Bővebben itt olvashatsz róla: https://kristalytanc.hu/lapisz-lazuli-szellemi-igazsag/

 

Kalcedon

A kalcedonnak rengeteg változata létezik, itt a kék kalcedonról van szó. A kék-fehér csíkos változatát kék csipkés achátnak nevezik.

A kalcedon megkönnyebbülést hoz, hűsít és megnyugtat. Segíti a kommunikációt és a torok csakrát illetve a torok betegségeit.   Gyógyítja a mély félelmeket és ellenállásunkat, és oldja a stresszt. Az aura sérüléseit segít helyreállítani.

 

Akvamarin

Az akvamarin remek érzelmi gyógyító, az isteni női energia hordozója, a torok segítője.

Az akvamarinról bővebben itt olvashatsz: https://kristalytanc.hu/akvamarin/

 

Szardonix

A szardonix a karneol, kalcedon és ónix öszzetételéből jön létre, narancsos-barnás, kékes ,fekete és fehér színek kombinációjaként.

A szardonix tisztítja és aktíválja az alsó három csakrát, támogatja az örömöt és barátságossá tesz. Segít a lustaság legyőzésében és tanítja a fegyelmezettséget, kitartást. A fiatalság, a bőség és az erény kövének tartották már az ókorban is.

 

Karneol

A karneol a kreativitás és életerő, vidámság és szenvedély kristálya. Leginkább a második csakrát támogatja, de kifejti hatását a három alsó csakrában. Bátorságra ösztökél, így segít leküzdeni a félelmet. Spirituális szinten segít összekapcsolódni az isteni békével.

 

Topáz

A topázok különböző színben is előfordulnak, leginkább az arany (imperiál) és a kék változatai elérhetőek.

Az arany topáz leginkább a harmadik (napfonat) csakrát erősíti vagyis az akaratot, míg a kék változat a torokcsakrát és a kommunikációt.

Az arany topázról egy írást itt találsz: https://kristalytanc.hu/kristalyok-deruje-a-napfenyes-topaz/

A kék topáz érzelmileg nyugtató, megnyit a mélyebb érzések iránáyba. Elősegíti a megértést és az univerzális törvények elfogadását. Fizikai szinten a torkot támogatja, a pajzsmirigy kibillenést szabályozza.

 

Berill

A berillek családjába több kristály tartozik: aranyberill, heliodor,akvamarin, smaragd, morganit és goshenit. Itt a színtelen átlátszó változatról, a goshenitről van szó.

A goshenit egy átjáró a spirituális világokhoz, elősegíti a meditációt. Segít az elköteleződésben, hogy befejezzük feladatainkat. A magasabb csakrákkal van összeköttetésben, elősegíti a spirituális ébredést.

 

Peridot

A peridot segít kitakarítani mindazt, amit el kell engednünk érzelmileg és mentálisan az új dolgok befogadásához, a teremtéshez. Oldja a haragot és a bűntudatot. Bátorít a megújulásban, vitalitással tölt fel. A bőség kristálya.

 

Krizopráz

A krizopráz segít összekapcsolódni a mindenséggel, azt tanítja, hogy az egység részei vagyunk. Segít felismerni az önzőséget és ráláthatunk arra, hogy tetteink összhangban vannak-e felsőbb eszményekkel. Fizikai szinten remek méregtelenítő hatású.

 

Cirkon

A cirkon érzelmileg segít elfogadni, hogy spirituális lények vagyunk fizikai testben. Fényt hoz a sötétségbe, védelmi kristályként is remek. A cirkon támogat, hogy megtaláljuk a magasabb eszmék szerinti célunkat.

 

Ametiszt

Az ametiszt hordozza az ibolyalila lángot, így spirituális védelmező és intenzív tisztító. Segít a dolgokat egy magasabb nézőpontból vizsgálni.

Az ametisztről bővebben itt olvashatsz: https://kristalytanc.hu/ametiszt-gyogyito-hatasai/

 

Share This